perjantai 15. toukokuuta 2015

Liikunnan juhlapäivä.

Eilen oli helatorstai ja vaikka päivä oli ainakin täällä tuulinen ja viileä niin bongasin juoksijoita ja muita ulkoilijoita ihan älyttömän määrän. En usko että olen koskaan nähnyt niin paljon juoksijoita yhden päivän aikana ellei tapahtumia lasketa. Erilaiset kevään ja alkukesän tapahtumat lähestyy ja moni varmasti valmistautuu niihin ja lenkkeilee aina kun vain aikaa on. Arkipyhä on suurimmalle osalle meistä vapaapäivä ja se varmasti näkyy heti myös tuolla poluilla ja ulkoilureiteillä.

Itse juoksen ja treenaan yhtälailla arkena ja pyhänä. Tykkään käydä lenkillä juhannuksena ennan saunaa, treenata vappuna, vetää harjoitusputken pääsiäisenä tai hölkötellä kirpeässä pakkassäässä joulunpyhinä. Olen harjoitellut niin uudenvuoden aattona kuin tammikuun ensimmäisenä. Tuntuu siltä että suurin osa juhlapäivistä ja pyhistä on silti monille vain syy mässäilylle ja alkoholille. Ehkä pitäisi olla joku kansallinen liikunnan ja urheilun juhlapäivä? Liput liehuisivat tai jos ei valtioneuvosto myöntäisi virallisen liputuspäivän statusta niin vedettäisiin vaikka vanhat kunnon suomiverkkarit salkoihin joka niemessä ja notkossa. Telkkarista tulisi joka kanavalta aamusta iltaan erilaisia urheiluohjelmia juoksukouluista vanhoihin mestaruusjuhliin ja klassikkosuorituksiin. Olisi yhteislenkkejä, tapahtumia ja lajiesittelyjä. Joka vuosi joku laji voisi olla teemalaji joka näkyisi vähän enemmän kuin muut. Miksei suomalainen liikunta ja urheilu olisi yhtälailla liputuksensa ja juhlapäivänsä ansainnut kuin vaikkapa musiikki, runous tai kirjallisuuskin? Olisi edes yksi juhlapäivä joka ei näkyisi piikkinä Alkon myyntitilastoissa. Kai sekin onnistuttaisiin jotenkin silti tekemään kun Suomesta on kyse..


Tänään ei ollut pyhäpäivä ja sääkin oli aika kostea. Vartin välein satoi kaatamalla, sitten paistoi aurinko, taivas muuttui sysimustaksi ja kierre alkoi uudestaan alusta. Menin lenkille just kun alkoi sataa täysillä. Olisin varmaan ainoa?

Otin kuvan linnusta joka tepsutteli polun vieressä. Se ehti karata vähän kauemmaksi joten viisi vuotta vanhalla luurilla liikkeessä otetusta kuvasta lajitunnistus voi olla vähän haastavaa.
No en ollut ainoa, ihan lenkin lopulla näin jonkun naisen kävelemässä. Ja hetkeä myöhemmin toisen. On sitten pyhä tai arki ja sää mikä tahansa niin aina joku on liikkeessä. Pimeässä syksyn lauantai-illassa keskellä metsää tai arkisen aamupäivän kaatosateessa aina joku toinenkin tassuttelee vastaan ihan ilman liputtamistakin.

Hyvää viikonloppua kaikille, pysytään liikkeessä!

2 kommenttia:

  1. Mäkin olen joskus puolitosissani ehdottanut Paavo Nurmen tai Lasse Virenin päivää liikunnan ja urheilun kunniaksi. Ehkä joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo ole minusta lainkaan huono idea. "Paavo Nurmen ja suomalaisen urheilun ja liikunnan päivä". Kannatetaan!

      Poista