lauantai 14. kesäkuuta 2014

Hikinen jälleennäkeminen.

Juoksuhaasteen myötä mulle tuli pitkä, noin kuukauden tauko kaikesta voima- ja lihaskuntoharjoittelusta. Painonnostotreeneihin palasin jo viime viikolla mutta omalle kuntosalille vasta eilen. Taukoa tuli noin viisi viikkoa! Aiemmin viisi päivää on ollut jo pitkä aika erossa joten tuntui todella omituiselta palata sinne. Tuttuja oli kuitenkin paikalla ja muutenkin oli kotoisa olo. Se oli vähän kuin kotiinpaluujuhla.

Vaikka tämä oli eka omatoiminen voimaharjoitus niin löysäilyä tai keventelyä ei ollut näkyvissä. Pari painonnostotreeniä oli avannut (lue: jumittanut) paikkoja jo sen verran että luvassa oli tunti kunnon duunia.

Alkulämmittely: viisi minuuttia crosstraineria, kepin ja kahvakuulan pyörittelyä

5 x 5 rinnalleveto + etukyykky

5 x 5 pystypunnerrus tangolla

Päätin tehdä jotain mitä en tee ikinä. Normaalisti olisin tehnyt ensin kaikki etukyykkysarjat ja pienen tauon jälkeen pystärit. Nyt tein molempien liikkeiden sarjoja vuorotellen. Ensin rive syvän kyykyn kautta + etukyykyt, tanko räkkiin. Parikymmentä sekuntia lepoa. Tanko räkistä ja pystypunnerrukset. Kaksi sarjaa tein niskasta, kolme rinnalta. Hiki virtasi ja kroppa huusi hoosiannaa jo tässä vaiheessa! Etukyykyt tuntui lopussa jo raskailta vaikka tämä oli etukyykkykesän eka ja helpoin harjoitus :D  Kyllä se siitä lähtee kun treeniä ja toistoja saadaan alle ja hommaan tulee rutiinia.

3 leuanvetosarjaa

Neljä leukaa myötäotteella, viisi leukaa vasaraotteella, viisi vastaotteella. Tässäkin hyvin tutussa liikkeessä lihastuntuma oli tauon aikana vähän kadonnut, toisaalta juoksuhaasteen aikana tippuneet pari kiloa rasvaa helpottivat. Eli plusmiinusnolla-tilanne :)

Penkkipunnerrus 5 + 4 + 3 + 2 + 1 + 2 + 3 + 4 + 5

Kolmas treeni huhtikuussa kehittelemästäni lähtölaukauspyramidista. Vaikuttaa todella hyvältä harjoitukselta! Ekat sarjat toimivat lämmittelynä, sitten piikataan kahta toistoa ja ykköstä, ja lopulta palataan niihin alun painoihin jotka tuntuivat helpolta lämmittelyltä alussa mutta ovatkin treenin lopussa jo nautinnollisen hapottavia. Levyjen vaihtamisia tulee toki paljon mutta kun penkin viereen lastaa sopivan määrän kiekkoja niin nopea ne on vaihtaa kun samoihin painoihin tullaan uudestaan takaisin.

3000 metriä soutua

Treenin loppuun otin 3000 metrin kymppitason soudun. Normaalisti olisin vetänyt sen maksiminopeudella mutta nyt ei ollut yhtään mehuja jäljellä enkä pitänyt järkevänä vetää kroppaa punaiselle parin viikon lököttelyn jälkeen. Reipasta tasaista soutua noin 13 minuuttiin.

Tunti oli täynnä ja pukkariin vaihtamaan kamoja.

Hiki virtasi koko treenin ajan ihan uskomattoman paljon, varsinkin soudun aikana tuntui kuin joku olisi kaatanut päähän vesisangon, niin paljon sitä valui pitkin naamaa ja koko kroppaa.

Treenin vaikutus näkyi jo illalla ja vielä selvemmin tänään. Rintafileet ja koipireisipalat on takuumureita olkavarsista puhumattakaan.

Futiksen MM-kisat pääsivät vauhtiin ja eilen nähtiin eka yllätys. Mulle se ei ollut varsinainen yllätys, olin Hollannin puolella ja olin jo aiemmin uumoillut että Espanja jäisi jopa alkulohkoon. Kaikki kuplat ja putket katkeaa joskus. Kukaan ei ole mestari ikuisesti. Ehkä nämä on ne kisat kun Espanja palaa vanhalle arvokisatasolleen ikuiseksi alisuorittajaksi.

Tänään olisi luvassa melkoinen herkkupala, Englanti - Italia, mutta se alkaa vasta yhdeltä yöllä.. Kääk, pakko jättää katsomatta. Neljältä alkava Norsunluurannikko - Japanikin olisi erittäin mielenkiintoinen...

Olen jotenkin välttynyt kuulemasta virallista kisabiisiä, olen vain kuullut kaikilta miten huono se on. Päätin nyt tsekata sen youtubesta, ei tosiaan mitenkään erikoisen hyvä mutta eipä nyt mikään pahin mahdollinenkaan. Ei ole Waka Wakan voittanutta ;)

Shakira teki iskevästä La  La La (Dare)-hitistään MM-kisa-version ja se vie Pitbullin biisiä vielä tylymmin lukemin kuin Hollanti Espanjaa.

2 kommenttia:

 1. Mullekaan ei ollut erityinen ylläri Espanjan huonous - tai Hollannin hyvyys. Hollannin tasoitus on mun mielestä yksi kauneimmista arvokisamaaleista. Muutoinkin peli oli mieluista seurattavaa, paljon tapahtumia ja tilanteita.
  Kisabiisi on surkea, tosin kaikki jossa se örisevä pitbulli sekoilee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Van Persien pusku oli tosiaan huikaisevan kaunis, hienoin tähän mennessä ja ehkä kisojen loppuun astikin kiinni siinä tittelissä. Puskumaalit eivät usein ole kovinkaan huikaisevia vaikka vaativatkin paljon taitoa ja oikeaa ajoitusta mutta tuo maali oli melkein taidetta.

   Pitbullin suosio on käsittämätöntä :D Pisti naurattamaan äijän ähinä ja mölinä kun katsoin kisojen avajaisia.

   Poista