tiistai 24. kesäkuuta 2014

Juhannustreeni ja kylmäävä kesä.

Suomessa on nyt kylmempää kuin Alaskassa. Todennäköisesti myös kylmempää kuin Siperiassa tai napajäätikön sisällä.

Juhannus on keskikesän juhla mikä kuulostaa kyllä täydeltä vitsiltä, usein tässä vaiheessa vuotta kesä ei ole edes alkanut - saati että kyseessä olisi jonkinlainen kesän puoliväli.

Onneksi toukokuun lopussa ja kesäkuun alussa oli se lämmin jakso, tällä hetkellä tuntuu jotenkin absurdilta ajatukselta että makuuhuoneessa on ollut tänä kesänä yöllä +28C. Meillä oli eilen olohuoneessa 18 astetta ja jouduin nöyrtymään ja hakemaan kellarista puita ja laittamaan puuhellaan tulen.

Kaverit laittoivat juhannuksena kuvia joissa päällä oli pipo ja hanskat...

 
Me käytiin juhannusaattona erään järven rannalla laavulla paistamassa nuotiomakkaraa ja vaahtokarkkeja, sekin touhu päättyi lopulta aika kovaan vesikuuroon :D

Juhannuspäivän aloitin salitreenillä. Meidän kuntosalin suosiosta kertoo jotain se että juhannuspäivänä klo 12 maissa siellä oli 10-15 ihmistä treenaamassa, veikkaan että monella muulla salilla olisi saanut olla silloin ihan rauhassa yksin.

Treenin jälkeen lähdettiin kavereiden luokse grillailemaan joten energian- ja proteiininsaanti oli juhannuksena taattu. Olen grilliruuan mussuttajien kingi, tälläkin kertaa pääsin vasta vauhtiin kun muut olivat jo lopettaneet. Kun nuori mies (yeah right) mussuttaa makkaraa, pihviä, kanaa, salaattia, sieniä, kalaa, maissia ja uusia perunoita niin sehän on kuin laittaisi rahaa pankkiin!

Sunnuntaina satoi rankasti koko päivän, samoin eilen maanantaina. Shortsikelit juoksulenkillä siis, +10C ja kaatosade :D

Joku meteorologi lohdutteli että ilmamassat kiertävät myötäpäivään(?) ja viileän ilmamassan korvaa kyllä aina lopulta lämmin. Ihan miten vain mutta olisihan se hauskaa jos valoisuuden lisäksi erottaisi myös jollain muulla tavalla maaliskuun kesäkuusta!

2 kommenttia:

  1. Missä Porissa on tollainen nuotiopaikka??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihan Porissa vaan Kullaalla, Joutsijärven retkeilyreitillä. Metsissä ja rannoilla on erilaisia nuotiopaikkoja noin kymmenkunta, saarissa vielä lisää. Osaan pääsee autolla melkein viereen, joihinkin pitää patikoida parin kilometrin verran. Koko reittihän on noin 30 kilometriä.

      Poista