torstai 10. lokakuuta 2013

Naurettavia juoksuja.

Juoksu, se on vakavaa hommaa se. Räkä poskella kuin henkesi edestä pitää aina juosta!

Oikeasti juoksijat on kyllä ihan huumorintajuista porukkaa ja monessa juoksutapahtumassa on jos jonkinlaista hassuttelijaa. Lontoon maratonista tulee yleensä ekana mieleen arvokas maraton-klassikko mutta sielläkin katuja talsii joka vuosi satoja vekkuleita.

Kuva: The Mirror

Eläimiä, elokuvahahmoja, vihanneksia ja hedelmiä. 42.2 kilometriä on niin lyhyt ja kepeä lenkki että sen mieluusti läpäisee joku järjetön ja hiostava puku päällä. Suurin osa näistä hemmoista kerää tempauksellaan rahaa jollekin hyväntekeväisyyskohteelle mutta omia suosikkejani ovat ne sekopäät joilla tällaiseen käytööksen ei ole mitään järkevää syytä. Ovat siis liikkeellä ihan vain hulluttelun vuoksi!

Lisää kuvia näistä tyypeistä löytyy The Mirrorin kuvagallerioista:
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/london-marathon-2013-camel-rhino-1845148  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/london-marathon-2012-fancy-dress-802410  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/london-marathon-fancy-dress-costume-801779 

Jos pelkkä Lontoon nopeimman juureksen titteli ei kiinnosta niin maratonin ajan voi väännellä vaikka Rubikin kuutioita. Vuoden 2011 kisassa saksalainen Uli Kilian värkkäsi 100 kuutiota kasaan maratonin aikana, suoritukseen kului aikaa 4 tuntia 45 minuuttia. Muut lähtivät juoksemaan juomavyön kanssa, Ulilla oli mukana pussi jossa oli 20 kuutiota. Noin tunnin välein hän otti huoltopisteeltä uuden 20 kuution pussin ja vaihtoi ne valmiisiin. Tämä älytön tai oikeastaan älykäs suoritus löytyy myös Guinnessin ennätystenkirjasta kuten moni muukin Lontoon tempauksista.

Suomessa erilaiset hassuttelujuoksut ovat koko ajan lisääntymässä. Extreme Run-tapahtumat ovat olleet suosiossa jo useamman vuoden ja kuukausi sitten järjestettiin Mutajuoksu.

Itse ehdotin jokin aika sitten tutuille osallistumista Padasjoen Nakukymppiin. Ainakaan naispuoliset bloggaajat eivät innostuneet.. Miksiköhän :o Vähän vaihtelua kisabloggausten Päivän asu-poseerauksiin!

Kohta on joulu ja maailmalla suositut joulupukkijuoksut ovat nekin rantautuneet tänne valkoparran kotimaahan. Säkylän toiseen Joulupukkijuoksuun 7.12. odotetaan jopa 400 juoksevaa punanuttua!

Kisapäivät ovat juhlapäiviä mutta kun epäonni iskee niin vitsit ovat vähissä. Harmistuneen juoksijan huumorintajun tasoa voi testata Runner's Worldin surunvalittelukorteilla.


Juoksemisiin!

4 kommenttia:

 1. Kuule hommaapa kunnon munkit rintamukseen, niin et itsekään juoksentele alasti. :) Sattuu nimittäin jonkin verran. Tai sit pitäis juosta kädet tisseillä. :)

  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nakukympin sääntöjen mukaan naisille sallitaan toppi tai vastaava, urheilurintsikat siis on ihan ok! Joko ilmoittauduit? :D

   Poista
 2. Sit ei oiskaan dorka olo, urkkarintsikat päällä, mutta ei housuja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevästi ajateltuna koko kisa on täysin dorka :D

   Poista