keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Loistava lokakuu.

Yleensä olen pistänyt edellisen kuukauden pakettiin vasta kun seuraava on jo alkanut mutta nyt ei tartte odotella. Lokakuun reenit oli ja meni, nyt vaan lepäillään ja löhöillään. Seuraavan kerran laitan kropan ja mielen likoon marraskuun puolella.

Lokakuu meni loistavasti, vois jopa sanoa että nuoli osui napakympin keskelle. Tavoitteena oli 120 kilometriä ja 20 harjoituspäivää, lopputulos 123 kilometriä juoksua ja 20 harjoituspäivää. Hyvä minä! :-)


11 juoksuharjoitusta ja 9 salitreeniä. Kahtatoista juoksulenkkiä en oo muuten saanu mikään kuukausi kasaan, myös kesä- ja heinäkuussa oli sama yksitoista.

Huomasin treenimuistiinpanoistani että aloitin pitämään kirjaa harjoitusmääristä lokakuussa 2011 eli tasan kaksi vuotta sitten. Lokakuussa 2011 juoksin yhden lenkin (!) ja kävin kahdeksan kertaa salilla, yhteensä siis yhdeksän harjoitusta. Aika epäsäännöllistä touhu on näköjään vielä silloin ollut, taisi jotain pieniä vammojakin olla jatkuvasti. Vasta keväällä 2012 kun vaihdoin salia hommaan alko tulemaan rotia ja treenejä oli se 15-20 per kuukausi.

Vuosi sitten eli lokakuussa 2012 olin liekeissä. Maratonin nöyryyttämänä raadoin 154 kilometriä ja tein 21 harjoitusta. Samanlaista draivia kaipailen nytkin loppuvuoden hämäriin hetkiin.

Eilen kävin vielä salilla ja nyt siis keskityn syömiseen ja lepoon. Rullailen myös joka ilta putken kanssa.

 Tää viimeinen reilu viikko ennen maratonia on näyttänyt tältä:

ma 21.10. 18 km
ti 22.10. voimaharjoitus
ke 23.10. 12 km
to 24.10. voimaharjoitus
pe 25.10. 13 km
la 26.10. lepo
su 27.10. lepo
ma 28.10. 12 km
ti.29.10. voimaharjoitus

Mun mielestä tommonen 40-45 kilometrin viikko on erinomainen maratonille valmistautuessa ja toi viime viikon 43 kilometriä napsahti just siihen haarukkaan.


Nyt sitten vaan tavallisia voileipiä, hilloleipiä, puuroa, pastaa, jauhelihakastiketta, salaatteja, karkkia, sipsiä.. Puolisen litraa tuoremehua päivässä ja useampi litra vettä. Perjantaina ruokavalio siistimmäksi ja lauantaina nauttimaan elämästä!

6 kommenttia:

 1. Hyvä sinä! On kyllä mahtava tunne, kun tavoitteet on asetettu korkealle ja ne täyttyy. Nauti nyt hiilaritankkauksesta, ja nauti myös maratonista, niin me lukijat pääsemme nauttimaan mahtavasta kisaraportista!

  P.S. Saanko käyttää samaa otsikkoa omassa kuukausiyhteenvedossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, sopivat tavoitteet ajaa koko ajan eteenpäin ja pistää yrittämään aina hieman enemmän kuin ennen.

   Sovitaan että tämän kerran saat käyttää kun kerran noin nätisti pyysit luvan ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Hirveä tärinä ja odotus ollut päällä jo pari päivää, kohta pääsee irti!

   Poista
 3. Tsemppiä hurjasti maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tsemppiä tosiaan tarvitaan tuon matkan varrella moneen kertaan :)

   Poista