keskiviikko 23. lokakuuta 2013

10 päivää maratoniin.

Aika tiimalasissa alkaa käydä vähiin enkä sitä oikeastaan enempää kaipaakaan. Päinvastoin, olisin valmis lähtemään reissuun vaikka heti :-)

Nämä viimeiset pari viikkoa menee aikalailla normaalin treeniohjelman mukaisesti, alan lepäilemään ja säästelemään voimia vasta aivan lähellä h-hetkeä.

Maanantaina juoksin 18 kilometriä, eilen tein voimaharjoituksen. Tänään ja perjantaina ois tarkoitus juosta reilut kympin lenkit. Huomenna voimaharjoitus. Lauantaina ja sunnuntaina lepoa.

Maanantaina vielä viimeiset hölkät ennen maratonia, varmaan taas noin kymppi. Tiistaina sitten vihoviimeinen harjoitus, salitreeni, ja keskiviikosta perjantaihin syödään hyvin ja lepäillään. Varmaan mussutan taas innolla tuhteja pastasalaatteja mutta ehkä hiilareita voisi kerätä vielä ahkerammin kuin vuosi sitten. Oisko klassisen irtokarkkitankkauksen paikka? :-D

Lauantaina 2.11. ois tarkoitus olla henkisesti ja fyysisesti sellaisessa tilassa että saan kasaan ehjän suorituksen. En hae mitään huippuaikaa, haluan vain tällä kertaa edetä koko matkan ilman romahtamista. Perushölkälläkin debyytin ajasta pitäisi lohjeta aika paljon pois.

Henkisesti olen varmasti yhtä valmis kuin fyysisesti. Maraton on oikeasti just niin vaikea kuin siitä tekee, vaikka rämmin vuosi sitten matkalla reilut viisi tuntia niin tiesin jo maalissa että jatkossa homma olisi helpompi koska osaisin välttää virheet. Ekalla kerralla kun en ainakaan itse niitä pystynyt tarpeeksi hyvin näkemään ja ennakoimaan vaikka moni tuttu vinkkejä antoikin.

Pitää vaan lähteä tarpeeksi hitaasti liikkeelle, syödä hyvin, juoda hyvin. Nauttia matkasta. Unohtaa reittikartan tutkiminen ja olla reilut 42 kilometriä innoissaan uusista maisemista, mutkista ja mäistä.

Säätilanne näyttää aika hyvältä, kylmä jakso on toistaiseksi ohi enkä usko että tiet ovat jäässä sitten puolentoista viikon päässä. Muuten pitää pakata juoksutossujen sijaan luistimet mukaan ;)


"Kevät keikkuen tulevi" ja näköjään talveen sopii ihan sama sanonta. Eilen aamupäivällä oli -6C ja nyt +11C. Lämpötila on 17 astetta lämpimämpi kuin eilen! Yölläkin on +10C joka on normaali yölämpötila joskus keskellä kesääkin.. Eiliseen verrattuna tän päivän keli tuntuikin tosi kesäiseltä vaikka satoi vettä ja tuuli oli myrskyisä. Ehkä tänään voisi olla vielä yhden shortseilla juostun lenkin aika? Niin kuin toi äijä tossa kuvassa hurrikaanin pauhatessa taustalla.

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä viimeistelyyn! Täällä pien peukkuja sitten... Miten sitä voikin toisen kisasta olla näin täpinöissään itsekin?? Täällä on aivan kammottava sää, loskaa pitkälle yli nilkan, onneks on kevyt viikko menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ei ees tajua miten iso maa Suomi on ja miten erilainen se sää voi oikeasti olla.. Täällä on tänäänkin ollut +13C :-D Ihan kuin loppukesä tai alkusyksy vasta menossa ja muualla on jo tosi talvista.

   Toi on kyllä jännä juttu miten sitä jännittää blogituttujen kisoja :-) Ja odottaa innolla raportteja ja kuulumisia.

   Poista