tiistai 13. elokuuta 2013

Sporttiviikonloppu ja 600 kilometriä.

Tapahtuuko elokuussa enemmän kuin muina kuukausina? Kalenteri on niin täynnä tekstiä ettei nimipäiviä meinaa enää erottaa kirjoitusten alta. Viime viikolla ehdin vetää neljä treeniä arkena ja viikonloppu oli pyhitetty lepopäiville. Käytännössä siis urheilun seuraamiselle :D

Lauantain iltapäivä alkoi painonnoston alle 20- ja 23-vuotiaiden SM-kisoilla. Tytöt olivat nostaneet jo aiemmin päivällä, me ehdittiin seuraamaan poikien painoluokat alle 56-, 62- ja 69-kiloa. Ikävä kyllä tyttöjen sarjoissa on kovin vähän nostajia, sama efekti on poikien kevyemmissä painoluokissa. Hyviä tuloksia oli silti taas tehty, esimerkiksi 14-vuotias, 53-kiloinen Suvi Talasterä tekee kisasta toiseen hyvää jälkeä, nyt tulokseksi oli tullut 60kg tempaus ja 72kg työntö.


Samuel Kaikkonen nosti kultaa 56-kiloisissa sekä alle 20- että 23-vuotiaissa. Tempaus 61kg ja kuvissa voittotyöntö 75kg.


Matias Mukkala oli ylivoimainen ykkönen 23-vuotiaissa painoluokassa alle 69 kiloa. Tempaus 105kg, tässä kuvasarjassa voittotyöntö 130kg.

Sunnuntaina oli poikien isoja painoluokkia joissa oli paljon kilpailijoita, erityisesti alle 85-kiloisten sarjassa oli reippaasti osanottajia. Ikävä kyllä silloin en ehtinyt enää paikalle mutta ilman muakin pärjättiin mainiosti: Milko Tokola otti varmasti kultaa 23-vuotiaissa (tempaus 146kg, työntö 175kg). Työntö vähän alakanttiin, tempaus taitaa olla ikäluokan suomen ennätys?  Crossfitin paristakin tuttu Jonne Koski otti samassa sarjassa hopeaa 20-vuotiaissa ja pronssia 23-vuotiaissa. Jonne tempasi 105 kiloa ja työnsi 127kg, loistava tulos näin vähäisellä lajiharjoittelulla. Tekniikka ja suoritusvarmuus nousee kohisemalla.

Viikonloppuna tsekkailin vähän myös uutta pyöräkilpailua, Arctic Race of Norwayta. Se alkoi torstaina ja päättyi sunnuntaina, neljän etapin kilpailu ajettiin Pohjois-Norjan komeissa maisemissa keskittyen Lofootteihin. Huikeita paikkoja! Mukana oli lähes kaikki merkittävät ammttilaistallit ja paljon norskeja. Ikävä kyllä suomalaisia ketjunpyörittäjiä ei ollut kilpailemassa.


Kelpais varmaan muillekin mennä vähän polkemaan pedaalia tonne?


Vanha mestari ja kokenut kettu, Grimstadin härkä Thor Hushovd voitti lopulta kokonaiskilpailun.


Yleisurheiluakin on tietysti tullut seurattua, mahtavat kisat menossa vaikka häkellyttävän vähän moskovalaisia kiinnostaa. Puolityhjiä katsomoita mm. miesten satasen finaalin aikana. Venäjällä järjestetään tämän vuosikymmenen aikana kaikki merkittävät urheilukisat olympialaisista futiksen MM-kisoihin mutta jos tämä on intohimoisten penkkiurheilijoiden määrä niin miksi vaivautua?

Lauantaina naisten maraton oli huikea, Italian Valerio Straneolla oli sinnikäs taistelu keulassa joka riitti tällä kertaa onneksi hopealle asti. Miesten kympillä Mo Farahin ja Ibrahim Jeilanin uusintataistelu maalisuoralla sai selostajatkin sekoamaan. Eilinen ilta oli maaginen: naisten 400 metrin maalisuoralla Amantle Montson totaalinen hyytyminen ja Christine Ohuruogon mieletön loppukiri ja voitto maalikameran kuvien perusteella ja upean Valerie Adamsin täysin ylivoimainen voitto kuulassa jälleen kerran.. Paljon hehkutetut satasen finaalit ovat olleet vähän latteita ylivoimaisten voittajien takia. Murielle Ahouren hopea oli kuitenkin komea, taisi olla ensimmäinen afrikkalaisen naisen voittama mitali satasella?

Sunnuntaina illalla oli vielä vuorossa futista, ihan paikanpäällä. Lauantaina Olympiastadion oli täynnä mutta se ei kyllä mua kiinnostanut pätkän vertaa. Olen mieluummin oman kotikaupungin joukkueen peleissä mukana.

Viikonloppu meni siis tosiaan urheilua katsellessa mutta arjen koittaessa alkaa taas oma aherrus. Eilen treenasin salilla kädet verillä ja tein siitä huolimatta hurjan soutuennätyksen, siitä kuitenkin enemmän huomenna kun pitää vähän avata sitä treeniä enemmän sillä tein tuon ennätyksen henkisen dopingin avustuksella :o

Tänään kävin juoksemassa 12 kilometriä ja samalla meni 600 kilometriä rikki, matkamittari näyttää nyt 605 kilometriä. Hyvin sujuu siis sekin osa-alue, toivottavasti seuraavakin satanen menee puhki taas noin 25 päivässä kuten tämäkin.

Arvatkaapa muuten mitä kalenterissa on merkitty ensi viikonlopulle? Triathlon ja hevosurheilua! :-)

3 kommenttia:

  1. Mikäs triathlon on ja kisaatko itse? Sitten vaan kisaraporttia, niitä on niin kiva lukea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kyllä uskaltaudu itse vielä mukaan! :D Matka olisi kyllä mukavan kevyt, aloittelijoille uinti 75 metriä (muille 600m) ja siihen päälle 20km pyöräily ja 5km juoksu.

      Poista