maanantai 13. toukokuuta 2013

Valakyykkyennätys ja upeita juoksulenkkejä.

Treenit sujuu hyvin ja perjantaina salilla oltiin siinä tilanteessa että takana oli 16 viikon jakso jolloin tein 1-2 kertaa viikossa 5x5 valakyykkysarjoja. Ohjelmana oli jälleen kerran Joe Skopecin 5x5 josta riittää tässä blogissa juttua. Tälläkin kertaa se toimi mainiosti.

Yleensä ekalla kierrolla tulee ne kovimmat parannukset maksimiin, tein ton ekan harjoitusjakson valakyykyissä syyskuusta tammikuuhun jolloin maksimi nousi jotain 40%. Nyt meni edelleen mainiosti ja ykkösmaksimi tuli ylöspäin rapiat 20%. Loistava juttu.

Eka latasin noin 15% lisää vanhaan maksimiin, nousi just ja just suorille käsille mutta itse kyykky jäi sen verran vajaaksi että rupesi ärsyttämään ja tein ykkösen sijaan kaksi peräkkäistä toistoa. Sitten ajattelin että jos menee kaksi vajaata tolla niin menee varmaan vähän enemmänkin ykkösenä ja lisäsin uudet kiekot. 20% parannus sieltä sitten tuli, todella nihkeästi ja vapisten ylös ja edelleen aika vajaana alas. Nyt saa kuitenkin laittaa uudet lukemat Skopecin laskuriin ja alkaa työstämään sitä liikkeen puhtautta. On selvää että ekoilla viikolla pitää takapuolen osua melkein lattiaan että olen tyytyväinen tekemisen laatuun.

Teen valakyykyt aina niin että liikkeen alkaessa tanko on maassa. Rinnalleveto, ylöstyöntö/pystypunnerrus ja siitä kyykkäämään. CrossFit Regionalseissa ensi viikonloppuna tehdään valakyykky-ladder juuri tuolla tavalla! Odotan suuresti millaisiin tuloksiin lajin parhaat pystyvät. Yleensä liike kai alkaa räkistä josta se otetaan rinnalle tai niskaan?


Lauantaina illalla kävin juoksemassa 12 kilometrin lenkin maastopolulla. Testasin ekaa kertaa saamiani vinkkejä jalkojen suojaamiseen rakkoja ja hiertymiä vastaan, hyvältä vaikuttaa mutta varsinainen kirjoitus asiasta on tulossa vasta kun olen kunnolla päässyt teippaamiseen sisälle. Nuo vinkit löytyy Hiertävä huhtikuu-bloggauksen kommenteista. Teippimestari Forsell juoksi viikonloppuna hurjat 230 kilometriä 24 tunnin juoksun yhdistetyissä EM- ja MM-kisoissa Hollannissa! Oli muuten upeaa seurattavaa liveseurannan kautta, miehen tahti oli kuin koneella. Valtavasti inspiraatiota ja innoitusta taas lisää omaankin tekemiseen.

Tänään piti juosta viimeinen lenkki ennen lauantain puolimaratonia, sama 12 kilometrin lenkura pitkin neulasten ja lehtien päällystämää lenkkirataa mutta 9 kilometrin jälkeen sukelsin ulos metsästä ja lähdin köpöttelemään asfaltille. 15 kilsaa tuli kasaan, aika huippua. Tästä taitaa tulla elämäni kovin juoksuviikko, jos puolikas menee ilman ongelmia niin olen viikon aikana juossut 48 kilometriä.

2 kommenttia:

 1. Mahtavalta kuulostaa.

  Tää keväs kyllä jotenkin herättää vielä jonkun uinuvan osasen juoksijassa. Rennonletkeetä mutta niin halutessasi ja tarpeesen myös hitusen apinanraivoa puolimaraan täältä ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kyllä mahtavaa aikaa, ainakin itse juoksin lähes koko talven käytännössä kahta eri reittiä erilaisina pituusvariaatioina. Nyt voi sitten vapaasti lähteä kipittämään mihin tahansa suuntaan ilman pelkoa jäästä.

   Lauantaina sopivalla raivon ja flown yhdistelmällä huippuaikaan! Näin toivotaan :)

   Poista