perjantai 17. toukokuuta 2013

CrossFit Regionals käynnissä - bloggaajia tulessa siellä ja täällä.

Miten musta tuntuu että varsinkin tänä keväänä joka viikonloppu on täynnä jotain kisaa ja urheilutapahtumaa, jos ei itsellä niin ainakin jollain tutulla? Pari viikkoa sitten olin Tampereella Pyynikkijuoksussa ja samaan aikaan Läskimaija oli Skotlannissa mukana huikeassa 85 kilometrin maastoultrassa. Viime viikonloppuna Minna taisteli kärjen tuntumassa SM-maastojuoksuissa ja Marko teki hurjan 231 kilometrin taivalluksen 24 tunnin juoksun yhdistetyissä EM- ja MM-kisoissa Hollannissa.

Tänä viikonloppuna tahti vain kiihtyy! Minä ja moni muu ahkeroi puolimaratoneilla ja Ninni on mukana Barcelonan triathlonissa. Urheilijoita on moneen lähtöön, meidän kuntoilijoiden ja aktiivitreenaajien lisäksi myös lajiensa huiput ovat tulessa. Kuumin hulina käy Tanskassa jossa Essi Koskinen ja nippu muita äärimmäisen kovia finskejä taistelee Euroopan crossfit-parhaimmiston kanssa paikoista MM-kisoihin, Kalifornian CrossFit Gameseihin.

Kisoja voi seurata monella tavalla netin kautta. Twitter on paras ja kattavin tapa, sinne tulee tietoa jatkuvasti. Kisojen twitter-tunnus on CFGEuropeReg. Facebookissa tietoa löytyy sivulta CFGEurope .

Tulostalista päivittyy jatkuvasti kisojen kotisivuilla osoitteessa http://games.crossfit.com/leaderboard . Lajien kuvaukset löytyvät täältä ja aikataulut täältä. Tuolla sivuilla olevat ajat ovat siis Tanskan aikaa, Suomen ajan saa lisäämällä +1 tunti.

Eurosport näyttää sunnuntaina finaalin suorana lähetyksenä klo 20-22.

(c) http://twitter.com/CFGEuropeReg 

Mikko Aronpää kuvassa keskellä valkoisessa paidassa, Mikko Salo hänen takanaan punaisessa paidassa.

Eka laji on siis takana: 1000 metriä soutua, 50 thrusteria (etukyykky + pystypunnerrus) ja 30 leuanvetoa. Mikko Salo oli miesten ykkönen hurjalla ajalla 5:21. Jonne Koski oli viides ajassa 5:28 ja Aronpää 13.

Naisten kisassa Saara Laaksonen debytoi Regionalseissa sijalle 11. Essi on puolestaan ekan lajin 21.

Kohta onkin vuorossa huikea Over-Head-Squat Ladder joka on itselleni viikonlopun kiinnostavimpia lajeja. Kaikkien maanosien karsinnoissa on samat lajit jotta eri suorituksia voidaan vertailla, ekan päivän lajit ovat poikkeuksellisesti myös tismalleen samat miehillä ja naisilla joten myös sukupuolten erot ovat tarkkailussa. Ennakkosuosikki Samantha Briggsin avaus, 6:05, oli niin kova että sillä olisi jätetty nippu äijiäkin selän taakse!

Tsemppiä kaikille viikonlopun taistoihin, ollaan sitten sunnuntaikuntoilijoita tai kilpaurheilijoita. Nyt puristetaan parasta irti ja nautitaan treenaajan elämän kohokohdista - kisoista ja urheilutapahtumista!

3 kommenttia:

 1. Moi! Hiukan "myöhässä" kommentti, mutta sanonpa jotakin silti :) Kiva kun kirjottelit kisoista, itesekin katselin ja teksti toi selvyyden muutamaan hommaan.

  Kiinnititko muuten huomiota, kuinka kommentaattorit painottivat joka välissä henkisen kantin merkitystä? Sieltä korvien välistä se on yllättävän paljon kiinni, miten kestää loppuun asti. Tää asia on kyllä todella tärkeä, mun mielestä sitä pitäis enemmän painottaa ihan harrastepuolellakin.

  Vähäistä katsojamäärää ihmettelin minäkin, mutta kuulin että eurosportin toiveesta tahi määräyksestä kisoja olisi siirretty muutama tunti eteenpäin. Monilla ilmeisesti oli jo paluulento kotimaahan varattuna ja siks halli oli puolityhjä. Harmi, kun tv-katsojat saivat sellasen kuvan ettei tanskalaisia kauheesti kiinnosta...

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista ja mukavaa kesän alkua, jään seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lueskelemaan! :)

   En itse asiassa kuullut lainkaan suomenkielistä selostusta, lähetyksessä oli joku häiriö ja meidän digiboksi suostui antamaan ilmoille vain norjankieliset selostukset.. Siitä ei juuri saanut muuta irti kuin sen miten Reykjavik lausutaan oikein :D

   Henkinen puoli on iso juttu, sekä kisoissa että cf-saleilla. Huomasitko miten painonnoston ME-nainen ja Pekingissa olympiahopeaa voittanut Oxana Slivenko katkesi viimeisessä lajissa? Varmasti omalla salilla köysikiipeilyt sujuu, mutta nyt näytti siltä että pää ei kestänyt kun kovan alun jälkeen kädet alkoivat sippaamaan ja kaikki muut menivät ohi.

   Vauhtihan on iso juttu tässä lajissa, tempo pitää suunnitella tarkkaan. Kun juoksija laskee ennen kisoja kilometriaikoja, crossfitissä suunnitellaan miten monta thrusteria pitää tehdä minuutissa ettei vauhti ole liian kova tai liian hidas. Päätä tarvitaan myös siinä että keskittyy omaan tekemiseensä eikä seuraa miten muilla menee. Jokainen wod ja amrap kasvattaa tuota henkistä kanttia kun pitää siirtää tielle nousevaa seinää kauemmas ja käskeä kroppa töihin vaikka se ei enää haluaisi.

   Poista
  2. Mä taas katselin netin kautta ja kuulin englanninkielisen selostuksen, siitä sentään sai ihan hyvin selkoa ;)

   Se köysikiipeily jäi mullakin mieleen, kun ei vaan lähtenyt sujumaan. Selostajatkin olivat aidosti pahoillaan ja tulivat lopputulokseen, miten nyt taisi henkinen kantti pettää. Tuo muiden vilkuilu ja kyttääminen viel kyllä ne viimesetkin energiat, se on ollut oma paha tapa mutta selvästi vähentynyt. Ehkä juuri sitä varten ne toiset onkin edellä, koska keskittyy täysillä eikä vilkuile sivuilleen. Kantapään kautta sitä parhaiten oppii :)

   Poista