torstai 16. toukokuuta 2013

Juomavyö. Mitä, missä, milloin?

Olen tarkkaillut tiiviisti lauantain sääennusteita ja välillä on näyttänyt jopa helteiseltä. Esimerkiksi tänä aamuna kisan ajaksi ennakoitiin +23C ja poutaa mutta nyt ennuste onkin sitä mieltä että +18C ja vesisadetta. Otin kuitenkin juomavyön kaapista esille, jos tulee kunnon helle niin on mukava juoda silloin kun huvittaa eikä silloin kun huoltopiste tulee vastaan.

Mulla on ollut pari vuotta Niken juomavyö. Siinä on yksi pieni tasku vetoketjulla esimerkiksi avaimia varten, toinen pieni avoin tasku sekä neljä pulloa ja paikat niille. Jokaiseen pulloon mahtuu 1.6dl juotavaa, yhteensä siis noin 6.5 desiä.
 
Pullot ovat samanlaiset kuin kuvassa, taskuosa erilainen. Otin omastani kuvia mutta kännykkä on hajoamassa eikä niitä saa sieltä kai ulos mitenkään..

Vyö-osaa en ole käyttänyt kuin parikymmentä kertaa mutta pulloja satoja kertoja, käytän niitä aina salilla vesipulloina. Sopivan pieni ja kun sen pari kertaa treenin aikana käy täyttämässä niin saa automaattisesti hyvän palautustauon.

Itse olen pitänyt nyrkkisääntönä sitä että juomaa on mukana aina yli 15 kilometrin lenkeillä sekä helteisellä ilmalla jo kympillä. Pulloja ei kai saisi pestä pesukoneessa enkä niin ole tehnytkään, jos pullossa on ollut pelkkää vettä niin huuhtelen sen vain vedellä. Urheilujuoman jämät hinkkailen pois pulloharjalla.

Lauantain kisassa huoltopisteitä on paljon, 21 kilometrin matkalla viisi. Taidankin jättää vyön kotiin ellei keli muutu todella rankaksi. Maratonille suosittelen kyllä ottamaan oman juomavyön aina mukaan, siihen on hyvä sekoitella omaa tuttua urheilujuomaa itselle sopivalla vahvuudella. Vettä saa sitten huoltopisteiltä.

Tuohon vyöhön mahtuu muutama pieni geeli tai muu vastaava pieni matkaeväs, isompia varten tarvitaan jotain vähän järeämpää kuljetusvälinettä.

Meidän pikkujätkä täyttää tänään 5v ja nyt lähdetään ravintolaan juhlimaan. Varsinaiset synttärijuhlat on sunnuntaina, toivottavasti silloin on lämmin poutasää ja sateet tulee lauantaina. Ois hienoa juosta vihdoin eka kunnon sadekisa!

6 kommenttia:

 1. Mie ostin itelleni vähän vastaavan vyön. Tykkään pullojen koosta, mutta muuten se on jotenkin ahdistava. Ehkä senkin läsnäoloon tottuu kun vaan muistaa ottaa vyön useammin käyttöön. Aurinkoista synttärijuhlaa ja sateista juoksukisaa toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siihen aika nopeasti tottuu. Kannattaa rauhassa kokeilla missä kohdassa se tuntuu itsellä parhaalta, miten tiukalla se pitää olla, pitääkö sitä paidan päällä vai alla.. Melkein kaikki taitaa pitää päällä, niinhän se on varmaan tarkoitettukin, mutta itse olen tykännyt laittaa sen "piiloon". Tapoja on monia ja pienellä totuttelulla varmaan kyllä totut siihen.

   Onko se juomareppu ollu hyvä?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia, juhlat jatkuu ja jatkuu :) Eiks se niin kuulukin!

   Poista
 3. Täällä kans mietitään juomavyöasioita ja muutakin pientä huomista ajatellen (puolikas mullakin edessä). Ja vedetään hilloleipiä :)

  Hyviä juoksuja ja onnea pojalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto, en ookaan vielä syönyt hilloleipiä ja muutenkin tankkaus on jäänyt vähän vähemmälle. Ajattelin kyllä juoda tänään vielä litran tuoremehua ja syödä pari reilua salaattia. Kaupasta valitsin 4-packin suklaavanukkaita ja iltapalaksi taitaa olla pari pullaa.
   Raastavaa tämä kisoihin valmistautuminen ;)

   Onnea sinnekin! Hyvin meillä menee!

   Poista