perjantai 25. tammikuuta 2013

Treenilaturit.

Kirjoitin viime viikolla lisäravinteista ja olen pyöritellyt noita ajatuksia senkin jälkeen. Treenilaturit, buusterit, tehonlisääjät, miten niitä sitten halutaankin kutsua, taisin ohittaa ilman suurempia mainintoja. Nämä sisältävät yleensä erilaisen satsin kreatiinia, kofeiinia, vitamiineja ja aminohappoja. Tämän yhdistelmän olisi tarkoitus antaa jonkinlainen extra-lataus treenaamiseen.


Latureiden ja buustereiden teho jakaa käyttäjät kahteen leiriin, osa huomaa selvää hyötyä, osan mielestä vaikutus on lähinnä psykologinen. Moni on huomannut saavansa saman energiapiikin kupillisesta kahvia. "Lisää suorituskykyä, lisää nopeutta, lisää kestävyyttä, lisää lihaskasvua" jne. Aika isoja lupauksia, olisi mielenkiintoista nähdä kaksoissokkokokeilla tehty tieteellinen tutkimus väitteiden takaa löytyvistä todellisista tuloksista. Lumevaikutus on varmasti suuri, jos ajattelet ottavasi jotain merkittävästi tuloksiasi parantavaa ihmeainetta hyöty on varmasti suurempi kuin jos ajattelet aineen olevan pelkkää vettä ja makeutusainetta.

Olen tosiaan silloin tällöin miettinyt jonkin lisäravinteen testaamista, mutta nuo laturit ja buusterit ovat lisäravinteista se viimeinen ryhmä jota koen tarvitsevani. Kun menen salille, olen lähes poikkeuksetta erittäin latautunut niin henkisesti kuin fyysisesti. Huomasin vähän aikaa sitten että esimerkiksi sarjojen välillä en pysty pysymään paikallani vaan laskettuani levytangon tai käsipainot maahan kierrän niitä levottomasti palautustauon ajan, kuin leijona joka vaanii saalistaan. Mitä jos vetäisin jotain laturia ennen treeniä ja se oikeasti toimisi? Repisin varmaan pukukaapin oven saranoiltaan silkasta innostuksesta.

Hyvään ja toimivaan treeniin pitää ehdottomasti latautua, se alkaa samalla kuin palautuminen edellisestä harjoituksesta. Kun lepäät, syöt ja juot hyvin, kroppa ja mieli palautumisen ohella alkaa latautua uutta treeniä varten. Täynnä paloa ja energiaa harjoitus sujuu alusta loppuun täydellä teholla ja sen vaikutus on suurin.

Ehkä jotain syötävää tai juotavaa ainetta parempi laturi voisi olla joku ei-materiaalinen asia. Joku levy tai biisi, tv-sarja, elokuva. Tai treenilehti tai -blogi. Itse palaudun ja lataudun parhaiten kun illalla menen avovaimon kanssa sohvalle, jutellaan päivän tapahtumista (yllättävän usein koskee tapahtumia salilla) ja väännetään aivot narikkaan jonkin tosi-tv-sarjan parissa. Big Brother, Poliisit, Matkaoppaat, Satuhäät, niistä on paras palkkari ja laturi tehty! ;)

2 kommenttia:

  1. Hahhah repesin ääneen nauramaan kun kuvittelin aikuista miestä repimässä pukukaapin ovea sijoiltaan innostuksesta :D kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä naura! Mieti miten kalliiksi tulisi käydä salilla jos kortin lisäksi pitäisi maksaa pukukaappeihin joka kerta uudet ovet.. Taidan jättää laturit käyttämättä jatkossakin :D

      Poista