torstai 17. tammikuuta 2013

Juokse henkesi edestä.

Tänään on taas torstai ja illalla pitää kipittää kovaa. Kun juoksee 400 metrin maksimivetoja, siis täysillä, tuntuu tosiaan siltä kuin juoksisi henkensä pitimiksi. Tai siksi että on varastanut jotain ja on kova kiire karkuun.


Aloitin siis pari viikkoa sitten kovat intervallitreenit puolen vuoden tauon jälkeen. Eka kerta oli just niin paha kuin pitikin, melkein oksensin ja putosin tajuttomana johonkin radan reunalle. Viime torstaina olinkin kirjaimellisesti pissat housussa koko päivän ja puntti tutisi matkalla hallille. Meinasin oksentaa pelkästä jännityksestä että miten tässä nyt käykään, en ole nimittäin koskaan yrjönnyt treenaamisen takia! Mutta ei se kovin pahalta tuntunutkaan. Joko se yksi kerta oli valmistanut kroppani tällaiseen rääkkiin tai sitten vauhdinjako oli järkevämpi enkä piiputtanut itseäni ekalla 50 metrillä vaan kiskoin koko 400 metriä aika tasaisen kovaa vauhtia. Tai sitten olin syönyt tai juonut paremmin tai jotain, vaikea sanoa. Pelkäsin kuitenkin että oliko tämä treeni nyt heikompi kuin se edellisen viikon kun en meinannut laatata? :D

Ekalla kerralla juoksin 5x 400m (joista kaksi kovaa vetoa), viimeksi 6x 400m (kolme kovaa vetoa) ja tänään on vuorossa 7x 400m (kolme kovaa vetoa). Ajattelin kasvattaa tuota määrää samalla tavalla kuin kesällä eli joka viikko yksi kierros lisää kunnes juoksen 10x 400 metriä joista viisi on maksimivauhdeilla juostuja kovia kierroksia. Sen jälkeen voisi sitten katsoa meneekö 3000 metriä cooperissa rikki.

Viime viikolla ja ilmeisesti tälläkin viikolla lepopäivät on tiistai ja lauantai, voi olla ihan hyvä juttu keholle levätä kolmen tai neljän päivän välein. Toisaalta olisi kiva treenata viisi päivää putkeen ja levätä rauhassa koko viikonloppu mutta nyt aikataulut ovat menneet paremmin näin. Sunnuntain treeni on tosin ollut ja tulee tälläkin viikolla olemaan joku kevyt 6-7 kilometrin lenkki joka rehellisesti sanottuna ei oikein enää edes tunnu treeniltä. Juoksutuntuman ylläpitoahan se on, kunnon siivuja alkaa tulemaan huhtikuusta alkaen kun siirrän taas painopisteen salitreenistä juoksemiseen. Nautin kuitenkin salitreenistä nyt tosi paljon enkä kaipaa vielä lainkaan isoja kilometrimääriä mutta varmasti ekojen kisojen lähestyessä nekin alkaa himottaa.

Kolmen viikon päästä laskiaisena on muuten se 6 tunnin hallitreeni josta joskus kirjoittelin. En ole vieläkään keksinyt järkevää tapaa laskea kierroksia, avovaimon sykemittaria voisin lainata ja kokeilla miten se toimii. Lidlissä oli joku 8 euron urheilukello mutta paketista ei löytynyt tietoa kierroslaskurista joten jäi ostamatta. Ehkä otan tussin juoksutrikoiden taskuun ja tuherran käsivarteen tukkimiehen kirjanpitoa?


Jos joku innostuu juoksemaan hyvissä olosuhteissa talvella niin tuosta tapahtumasta löytyy lisätietoa täältä. Tapahtumaa on siis pidennetty ja juosta voi klo 18 sijaan klo 20 asti eli täydet kuusi tuntia.

Kevättä alkaa muuten olemaan rinnassa kun futiskausi lähestyy. Oman rakastettuni (siis suosikkiseurani) harjoitusottelut alkaa lauantaina ja lähtölaskenta kohti kesää lähestyy. Muutenkin seuraavat pari viikkoa tulee vietettyä pallon parissa, lauantaina nimittäin alkaa Afrikan mestaruusturnaus ja kaikki matsit näkyvät Eurosportilta. Noi on aina mahtavat kisat, siellä näkyy todellista urheilun riemua joka ei oikein enää näy pörssiyhtiöiksi ja viihdekonserneiksi muodostuneista eurooppalaisista huippujoukkueista.

Ulkona paistaa muuten nytkin aurinko pitkästä aikaa! Kesä ja kausi käyntiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti