torstai 31. tammikuuta 2013

Lajitestit ja treeniputki jatkuvat.

Viimeiset pari viikkoa on ollut kyllä aivan täynnä liikuntaa ja urheilua, myös lepopäivät. Lauantaina (lepopäivänä..) oli se kolmen tunnin taiji-kurssi ja tiistaina mentiin taas uimaan koko perhe kun pojan uimakoulu jatkui. Ajateltiin vuorotella avovaimon kanssa koululaisen parina joten koska minä olin avustamassa viikko sitten niin nyt menin uimakoulun ajaksi uimaan ja saunomaan ihan rauhassa. Perheetön ei voi ymmärtää miten omituista on olla uimahallissa ilman että pitää koko ajan vahtia ettei pikkukaveri plumpsahda veden alle. Meidän uimahalli on komeampi kuin moni kylpylä: kahdeksan allasta, pitkä kierrevesiliukumäki joka käy rakennuksen ulkopuolellakin, porealtaat, kolme saunaa, +30C vesi, 50m allas.. Joten se oma vapaa uintiaika on todellakin kunnon rentoutumista kuten kovan treeniputken keskellä pitääkin olla.. mutta mutta..

Kaveri oli menossa vesijuoksemaan ja koska laji on mulle ihan vieras niin tottakai lähdin mukaan. Hämmentävän hyvin se vesijuoksuvyö kyllä kellutti, olin vähän skeptinen miten noin syvässä altaassa voi juosta ilman että jalat osuu pohjaan mutta kai ton lajin joku vesi-insinööri on keksinyt. Ihan hassua touhuahan se oli, mua vain hämmensi miten kaikki koko ajan ohittivat mut ja menivät älytöntä vauhtia vaikka mielestäni "juoksin" todella lujaa. Musta tuntuu että ne muut eivät oikeasti juosseet vaan puolittain uivat, siis kädellä kauhoivat itseään eteenpäin. Yritin juosta kuten maalla, polvet rintaa kohti ja kyynerpäät polviin. Aika paljon tuolla oli noita juoksijoita, eri ikäisiä ja miehiäkin. Olen pitänyt tota vähän mummojen juttuna. Ehkä 15-20 minuuttia juostiin, sen perusteella sanoisin että on tehokkaampi liikuntamuoto kuin kävely mutta ei vastaa hölkkäämistä maalla.

Eräs kaverini on muuten uimavalvojana Salon uimahallissa ja siellä vesijuoksun lisäksi tarjolla on muitakin treenivälineitä kuten uimahallin porukan kehittelemä vesipyörä. Luulin että vesipyörällä tarkoitetaan hydrospinningia, siis altaassa olevaa kuntopyörää joita löytyy joistakin uimahalleista mutta ehei. Jos joku uskaltautuu kokeilemaan salolaista vesipyörää niin kertokaa.

Vesijuoksun lisäksi lepopäivään kuului 250 metriä uintia (aivan järjetön matka kaltaiselleni räpiköijälle), porealtaassa lillumista, saunomista ja kylmävesialtaassa kastautumista. Lihakset ja mieli ilmeisesti palautuivat ja latautuivat hyvin koska eilinen salitreeni sujui mainiosti.


Pitäisköhän mun alkaa tekemään näitä lajitestejä enemmänkin kun in motion on hieman taantunut niiden suhteen? Jos menen viikonloppuna Zumbaan tai BodyStepiin? No en taida oikeasti mennä, jos tota taiji:ta ei lasketa niin en ole koskaan ollut millään ryhmäliikuntatunnilla. Olen kyllä miettinyt että jos löytyisi muutama mies jolla on pokkaa niin olisi hienoa haastaa itsensä ja ennakkoluulonsa ja käydä jokaisella reilulla kymmenellä eri ryhmäliikuntatunnilla mitä meidän salilta löytyy, siellä on kaikki mahdolliset LesMillsin jumpat. En tarkoita mitään hassuttelua, "hihi en osaa askelia", vaan ihan oikeasti itsensä haastamista ja likoonlaittamista. Voisi olla perusjantterille yhtä haastavaa kuin maraton tai laskuvarjohyppy..

Syön noin viisi pizzaa vuodessa ja tänään päätin syödä sellaisen lounaaksi. Illalla olisi erittäin rankka intervallijuoksutreeni hallissa. Uhka vai mahdollisuus? Kohta se nähdään.

4 kommenttia:

 1. Mulla olis mahdollisuus kokeilla erilaisia ryhmäliikuntatunteja yliopistolla, mutta kammoan ajatustakin aika paljon. Spinning vähän kiinnostais, mutta siinä kävis niin, että luulisin osaavani ajaa pyörällä ja sitten kuolisin sydänkohtaukseen tunnin aikana, kun se on niin rankkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spinning muakin voisi eniten oikeasti kiinnostaa noista tunneista, uskon että kunto kestäisi aika hyvin rankemmankin rypistyksen mutta en tiedä saaanko sitäkään koskaan ujutettua mun treeniviikkooni.

   Ilmeisesti spinning on aika kevyttä touhua juoksemiseen verrattuna, riippuu tietysti wateista millä tekee.

   Poista
 2. Ja heti tulee palautetta ku vähän laiskottelee :D kävin muuten justiin bodystepissä..

  Nojoo, lupaan ryhdistäytyä sitte kesää kohden kun ei enää voi pitää pimeyttä ja kylmyyttä "hyvänä" tekosyynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeys ja kylmyys ei ole tekosyy olla tekemättä vaan syy tehdä ;) http://www.turunavantouimarit.fi/ Jään odottamaan testiraporttia!

   Poista