tiistai 22. tammikuuta 2013

Motivaatiota käsitreeniin.

Kehitys on aaltoliikettä ja usein tarvitaan joku sykäys jotta alamäki tai tasainen vaihe vaihtuu taas nousevaksi kehityskäyräksi. Usein se sykäys on jonkun hyvän treeniartikkelin lukeminen jostain lehdestä, harjoittelua käsittelevä kirja tai vaikka jonkun toisen bloggaajan mielenkiintoinen treeni josta tulee otettua vaikutteita omaan tekemiseen. Mitä tarkemmin lukkiutuu tietynlaiseen tekemiseen ja ajattelutapaan sitä varmemmin ajaa itsensä nurkkaan jossa motivaatio loppuu.

Viime syksynä näin vaikuttavan videon. Galina Perfonov on nuori kiipeilyharrastaja joka on ladannut youtubeen jonkinlaista videopäiväkirjaa harjoittelustaan. Hänen kehitystään voi seurata videoiden kautta, ja se on yksi syy niiden motivoivaan vaikutukseen: sinnikäs harjoittelu on tehnyt kehityksestä aivan huikeaa.


Suosittelen aloittamaan vaikka kohdasta 4:00. Sen jälkeen voikin kelata alkuun ja katsoa rauhassa kokonaan ja miettiä miten hieno tuollainen otelauta olisi salilla tai kotona. Ei taida kovinkaan monessa paikassa olla? Harmi, tuosta olisi varmasti iloa kaikille muillekin kuin vain kiipeilijöille. Aivan huikea yläkropan lihaksisto ja sormien puristusvoima!

Galinan youtube-kanavalta löytyy myös hurja keskivartalon treeni, leuanvetovideoita ym. Kannattaa ehdottomasti tsekata.

Leuanvetoon liittyen näin muuten pari päivää sitten jotain huikeaa. Rahkamuijan USA:n kiertue on mahtavinta mitä olen koskaan blogimaailmassa nähnyt. Ehkä ens kesänä juoksen kylästä toiseen, vedän torilla aina pari leukaa ja jatkan matkaa - mutta ei se silti olisi lähellekään noin hillitöntä. Johtuikohan tuosta bloggauksesta vai mistä mutta väänsin taas eilen uudet leukomisennätykset salitreenin lopuksi, sitä tapahtuu nykyään melkein joka viikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti