keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Huikea pläjäys juoksumotivaatiota helatorstaina Helsingissä.

Kuulin eilen erittäin mielenkiintoisesta elokuvatapahtumasta joka on Helsingissä huomenna helatorstaina. Eerikinkadulla sijaitsevaan Kino Andorraan saapuu Trails In Motion Film Festival. Se on kiertänyt aiempina vuosina ympäri maailmaa ja saapuu nyt ensimmäistä kertaa meille Suomeen.

Tapahtuma tarjoaa kymmenen polku- ja ultrajuoksuaiheista lyhytelokuvaa. Esitys on jaettu kahteen tunnin mittaiseen näytökseen, molemmissa on viisi elokuvaa. Näytösten välissä on 45 minuutin tauko. Liput maksavat 12 euroa, ne voi ostaa ennakkoon tapahtuman sivuilta: http://www.relaa.com/trailsinmotion

No entäs ne leffat sitten?

NÄYTÖS 1 KLO 19-20

Trails and Tribulation
Ohjaaja: Stefan Beaumont
Lyhytelokuva vuorten kutsusta ja hienoudesta.

An Endurance Life
Ohjaaja: Etienne Valentin
Dokumenttielokuva Sebastien Chaigneausta. Seb rakastaa ultramatkoja vuoristossa ja dokumentti kertoo miksi ja miten hän juoksee.

Emilie Lecomte | GR20 Record
Ohjaaja: Romain Decomble
Lyhytelokuva kertoo Emilie Lecomten vedonlyönnistä juosta yhtämittainen GR20 alle 50 tunnissa. Emilien ennätys 41 tuntia 22 minuuttia oli yli 9 tuntia edellistä ennätystä nopeampi.

White Sherpa | Picture of a free ultra-trailer
Ohjaaja: Antonin Michaud Soret & Tomas Schira
Lyhytelokuva juoksemisesta merkittyjen reittien ulkopuolella. Lyhyelokuva luo muotokuvan Pascal Beaurystä, jolle ne ovat intohimo.

5 Races 5 Continents
Ohjaaja: Dean Leslie
Dokumenttielokuva Kilian Journetin legendaarisesta projektista voittaa viisi kilpailua viidellä mantereella vuonna 2011. Projektin kautta dokumentoituu trailrunning-kulttuuri eri puolilla maailmaa.

NÄYTÖS 2 KLO 20:45 – 21:45

Mountain Runner | Sarah Ridgway
Ohjaaja: Lukasz Warzecha
Lyhytelokuva polkujuoksuun erikoistuneesta juoksijasta ja juoksuoppaasta Sarah Ridgwaystä.

Race Across the Sky
Ohjaaja: Dean Leslie
Lyhytelokuva Ryan Sandesin osallistumisesta Leadville Trail 100 Miles kisaan, jota nimitetään “juoksuksi taivaan poikki.”

Zion Traverse
Ohjaaja: Patagonia
Lyhytelokuva Luke Nelsonin ja Krissy Moehlin juoksusta Utahissa sijaitsevan Zionin kansallispuiston läpi.

In the High Country
Ohjaaja: Joel Wolpert
Dokumenttielokuva. Elokuvantekijä Joen Wolpert ja vuoristojuoksija Anton Krupicka työskentelivät yhdessä kokonaisen vuoden tätä filmiä tehdessään. Se avaa katsojalle Antonin maailman.

The Most Beautiful Thing
Ohjaaja: Lloyd Belcher
Lyhyelokuva tunnetun TMBT Ultra Maratonin upeasta reitistä Mount Kinabalulla Malesian Borneossa.


Trails In Motion Film Festival 2014 from Trails In Motion on Vimeo.

Kaikki elokuvat vaikuttavat erittäin kiinnostavilta ja haluaisin nähdä jokaisen. Jos pelkkä tapahtuman traileri on noin hieno niin miten vaikuttavia ne itse leffat sitten oikein voivat olla?

Ikävä kyllä itselläni ei ole mahdollisuutta osallistua tapahtumaan. Harmittaa todella paljon. Välimatkaa on liikaa, huomenna on 16 kilometrin juoksuetappi, painonnostokilpailut ja työpaikan muutto... Kaikkea ei voi saada.

Toivottavasti kaikki juoksuun hurahtaneet ja urheilua fiilistelevät löytävät tiensä paikalle, tätä ei varmasti kannata missata!

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, kiitos vinkistä!.Kunpa nämä saisi jotakautta katsottavaksi kotikasomoonkin. Tsemppiä huomiseen urakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa toivon, joku dvd-paketti olisi ihan mahtava!

      Poista