perjantai 2. toukokuuta 2014

200 kilometrin huhtikuu ja viimeiset treenit ennen juoksuhaastetta.

Tasan viikko Giro-juoksuhaasteen alkuun.

Huhtikuu oli mulle tavallaan tärkein harjoituskuukausi pitkään aikaan koska silloin valmistauduin lopullisesti tuohon kovaan juoksuhaasteeseen. Mitään suuria muutoksia harjoitteluun en tehnyt, juoksulenkkejä oli edelleen vain kolme viikossa, mutta juoksin viikon lenkit usein peräkkäisinä päivinä jotta näin miten kroppa reagoi vastaavan tyyppiseen rytmiin kuin toukokuussa on luvassa.

Harjoituksia kertyi 22 joista juoksulenkkejä oli 14 ja voima- ja lihaskuntoharjoituksia 8. Lenkeillä juoksin yhteensä tasan 200 kilometriä! Aiemmin olen juossut joitain noin 150 kilometrin kuukausia mutta tämä oli eka kerta kun juoksin noin paljon. Keskivertolenkki oli siis 14.3 kilometriä, giro-juoksuhaasteessa keskivertoetappi on noin 16.5 kilometriä joten se vastasi ihan sopivasti sitä rasitusta mitä on luvassa. Päätin jo aiemmin etten lähde viimeistelyssä hulluttelemaan, en näe mitään järkeä ajaa kroppaa ja mieltä loppuun jo ennen haastetta. Eiköhän noiden etappien aikana tule ihan riittävästi niin henkistä kuin fyysistä grillausta :)

Alunperin suunnittelin juoksevani noin 175 kilometriä, sata kilsaa kahden ekan viikon aikana ja 75 kilsaa kuukauden kahden viimeisen viikon aikana. Pitkät lenkit maistui sen verran hyvin että kuun puolivälissä oli kasassa jo 116 kilometriä ja päätinkin yrittää rikkoa 200 kilometrin rajapyykin. Se tuli rikottua lopulta aika helposti vaikka tasalukuun pääsinkin vasta vappuaattona.

Jokunen lenkki kuun lopussa maistui jo vähän pakkopullalta, oli sellainen fiilis että kunto on kohdallaan ja paikat kyllä kestää joten mieluummin juoksisin jo niitä varsinaisia haaste-etappeja. Viikko vielä pitää jaksaa malttaa :)

Voimaharjoitukset jakautuivat tasan puoliksi eli neljä oli painonnostoharjoittelua ja neljä omia treenejä kuntosalilla. Molempia tulee ikävä, haasteen aikana en tietenkään pysty tekemään kumpiakaan. Kaikki energia mikä ukosta löytyy käytetään juoksuun eikä kroppaa rasiteta millään ylimääräisellä.

Aamupäivällä kävin salilla, samoin ensi viikolla käyn vielä maanantaina omalla salillla ja keskiviikkona painonnostotreeneissä. Kyllä tulee haikea fiilis kun pitää olla painonnostokoulusta pois niin monta viikkoa.. Viikonloppuna hölköttelen viimeiset kilometrit ennen haasteen alkua, sitten jalat saavat viimeisen kunnon lepojakson pitkään aikaan.

Tänään salitreenin lopuksi kävi muuten ihan älytön vahinko, putosin soutulaitteesta! :D Olin vetämässä 2000 metrin soutuvetoa ja oudosti takapuoli lipsui penkissä pitkin matkaa vaikka samoilla shortseilla soudin kuin aina ennenkin. Ei oo ennen niin käynyt, mitä lie silikonia penkkiin oli suihkutettu. Yhdessä kohdassa sitten tipuinkin penkiltä kiskon päälle! Haha. Kai siinä parikymmentä sekuntia meni aikaa hukkaan, olin ensin kohtuullisen hämmentynyt siitä että niinkin voi käydä ja sitten aloin miettiä miten pääsee mahdollisimman nopeasti jatkamaan. Ei muuta kuin käpälät siihen penkin alla olevaan kiskoon, nopea dippaus ylös, kahvasta kiinni ja jatkamaan matkaa. Vieläkin naurattaa. En ole koskaan pudonnut veneestä mutta näköjään soutaminen on salillakin vaarallista. Onneksi en hukkunut! :D

Varasin muuten äsken itselleni kehonkoostumusmittauksen. Suhtaudun vähän skeptisesti näihin mittauksiin, laitteet ovat epätarkkoja eikä tulokset ole juurikaan vertailukelpoisia, ainakaan eri ihmisten välillä. 24 päivän juoksuhaaste on kuitenkin niin herkullinen tutkimuskohde että haluan nähdä mitä tuollainen kone sanoo sen vaikutuksista. Katoaako lihakset, palaako rasva? Kirjoittelen mittauksesta tarkemmin alkuviikosta.


Nyt viikonlopun viettoon!

2 kommenttia:

 1. Mun on pitänyt kommentoida jo aiemmin, mutta puolipöhnässä oon kännykällä lueskellut blogeja ja kommentointi on jäänyt a) siksi, että olen ollut aivosumussa ja b) siksi että terveenäkin kännykällä kirjoittelu on jotenkin puosta..

  Asiaan. Ihan superhauska toi sun juoksuhaaste ja on ollut (ja tulee olemaan!) mielenkiintoista seurata sun tekemistä kohti uusia saavutuksia. Sulla on nyt hyvä flow päällä, joka välittyy lukijallekin ja oon siitä tosi iloinen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tulee tosiaan olemaan superhauskaa - ja varmaan myös superraastavaa :D Toivottavasti flow pysyy päällä tonne kesäkuun alkuun asti!

   Poista