maanantai 5. marraskuuta 2012

Motivaation lähteellä: TV.

Olen ollut aina innokas penkkiurheilija ja katsonut kaikenlaista urheilua pöytätenniksestä nyrkkeilyyn ja curlingista kenttäratsastukseen. En kuitenkaan enää hirveästi jaksa tai ehdi seurata yksittäisiä pienempiä kisoja tv:stä, käyn mieluummin katsojana paikallisissa urheilutapahtumissa. Isot arvokisat toki tulee seurattua aina hyvinkin tarkkaan.

Telkkarista tulee kuitenkin lukuisia urheilun asia- ja makasiiniohjelmia jotka ovat kiinnostavampia kuin itse kilpailut. Ne eivät kerro siitä yhdestä pienestä hetkestä joiden perusteella yleisö päättää kuka on hyvä ja kuka huono, vaan niistä kaikista muista päivistä jotka pitää tehdä töitä niiden isojen tavoitteiden eteen. Esittelen tänään muutamia TV:n makasiiniohjelmista.

SPORTMAGASINET, Yle Fem ti klo 21, uusinnat ke Fem ja to TV2

Pitkäikäisin ja ehkä myös arvostetuin nykyään tv:ssä pyörivistä urheilun ajankohtaisohjelmista. Sportmagasinetin taso perustuu hyvin valittuihin aiheisiin ja riittävän pitkiin juttuihin. Yhdessä puolen tunnin ohjelmassa on yleensä 2-3 aihetta joten niihin ehditään paneutua perusteellisesti. Mukana on usein pienempien lajien, kuten vaikkapa jääpallon tai käsipallon, harrastajia jotka tekevät kovaa työtä yhdistäessään siviiliammatin ja urheilemisen korkealla tasolla. Yksi tämän syksyn parhaista jaksoista keskittyi siihen miksi Suomi ei osallistu vesipallossa, maahockeyssa tai short track-luistelussa olympialaisiin vaikka meillä on maa täynnä uima- ja jäähalleja sekä perinteitä ja valmiuksia kyseisiin lajeihin. Mulla on vieläkin digiboksissa tallessa Sportmagasinetin puolitoista vuotta sitten tulleita juttuja crossfitistä. Seuraavassa jaksossa on luvassa tietoa mm. urheilijoiden ravitsemuksesta.

VO2, FOX ke klo 18.30, uusinnat ke, to ja su

VO2 on itselleni uusi tuttavuus. Bongasin ohjelman vähän vahingossa pari kuukautta sitten ja jäin koukkuun. Mielenkiintoisia juttuja erilaisista lajeista ja persoonista. Tänä syksynä on nähty juttuja mm. Extreme Run-juoksutapahtumasta, eräsuunnistuksen SM-kilpailuista ja vapaasukeltajien harjoittelusta MM-kilpailuihin. Koko syksyn on myös seurattu ultrapyöräilijä Markku Saarista josta bloggasin pari viikkoa sitten. Saarinen on muuten aloittanut viime perjantaina Lahdessa Kauppakeskus Karismassa 7 vuorokauden yhtämittaisen pyöräilyn, käykäähän katsomassa ja tsemppaassa miestä jos siellä suunnalla vaikutatte. Tuostakin tempauksesta on tulossa ohjelmaan juttu. Seuraavassa jaksossa on luvassa kyykyn SM-yritys, mm. Bodaus-lehden lukijoille tuttu Petri Raatikainen yrittää 100 kilolla 160 toistoa.

SISU, TV2 su päivällä, uusinnat ti ja to

Pari vuotta pyörinyt ohjelma jossa esitellään suomalaisia urheiluseuroja, tutustutaan eri urheilijoiden harjoituksiin ym. arkeen. Ihan hyvä ohjelma mutta keskittyy hieman liikaa tuttuihin lajeihin ja ihmisiin.

URHEILUKATU 2, TV2 su illalla, uusinta to

Harmittavan samankaltainen ohjelma kuin Sisu, ja kun aiheetkin ovat usein lähes samoja, viime viikkoina molemmissa on ollut mm. Jukka Keskisalo ja Tuuli Petäjä, niin eipä nämä niin hirveästi jaksa innostaa kuin Sportmagasinet ja VO2. Urheilukadun paras osio on lajitestit joissa toimittajat kokeilevat uusia lajeja. Mieleen on jäänyt mm. Riikka Smolanderin osallistuminen penkkipunnerruksen SM-kisoihin yhdellä treenikerralla. Osallistujia oli kolme joten 40 kg tuloksella irtosi SM-mitali :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti