keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Jää.

Viikonloppu meni mukavasti lepäillessä ja palautuessa yhdeksän päivän treeniputkesta. Lauantaina pieniä kävelylenkkejä pojan kanssa ja sunnuntaina oltiin luistelemassa, hyvä juttu sillä lihaksethan palautuu paremmin pienessä liikkeessä kuin ihan vain makoilemalla.

Maanantaina kävin salilla, parin kuukauden rannekipujen jälkeen penkkikin sujui ja pystyin tekemään täyden 5x5 sarjan. Mahtava juttu, ehkä tuo vaiva tuosta lähtee. Viereisessä penkissä treenannut voimanostaja suositteli ranteita vahvistavia liikkeitä, pitää ehdottomasti ottaa ne mukaan treeniin kunhan vain saisin ensin ranteen perusterveeksi. Maanantaina käytiin taas illalla luistelemassa, poika oppii hurjaa vauhtia ja menee jo pieniä pätkiä ilman mitään tukea. Parhaita tunteita elämässä on nähdä kuinka lapsi oppii uusia asioita ja on innoissaan liikunnasta, on se sitten hiihtämistä, luistelua tai uimista.


Eilen juoksin 7 kilometriä, kävin töissä ja sen jälkeen avantoon. Toinen kerta tänä syksynä/talvena, ja yhtä mahtavaa kuin aina. Avantouimarit muodostavat hienon yhteisön joka ottaa tällaisen noviisin mukaan kuin vanhan tutun. Kun saunassa on juttu ja löylyvesi lentänyt tarpeeksi, yksi nousee mitään sanomatta lauteilta ja kaikki seuraavat perässä. Joku ottaa "säväreitä" useamman tunnin ajan, itselleni riittää kolme pulahdusta. Porukkaa ei ole vielä ollut ihan hirveästi, suuremmat kävijämäärät kuulemma alkaa vasta kun tulee lunta ja järvi jäätyy. Itse aion pitää kiinni avantouintihaasteestani ja käydä tuolla vähintään kerran kuukaudessa keleistä riippumatta, toivottavasti joku muukin innostuu ainakin kokeilemaan!

Talvi taitaa tulla nyt ihan oikeasti. Se pieni luminen jakso kuukausi sitten katosi nopeasti ja on menty aika lämpimissä syyskeleissä. Äsken juoksin 6 kilometriä hieman mäkistä metsämaastoa ja ilma oli jo selvästi kirpeämpi kuin eilen, pakkasta oli pari astetta. Luntakin pitäisi sataa lähipäivinä ja pakkaset kiristyy huomattavasti.

Lenkkeilyn kannalta lämmin ja sula keli sopisi mutta talvi saa kyllä muuten jo tulla. Kiva päästä luistelemaan kodin viereiselle lähikentälle tekojääradan sijaan ja pulahtaa avantoon oikeasti talvisessa maisemassa kun lumi peittää maan ja vesi on jäässä. Poikakin odottaa jo kovasti hiihtokelejä, kohta päästään toivottavasti suksimaan ja pulkkailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti