maanantai 3. lokakuuta 2016

Syyskuun finaaliksi kunnon treeniputki.

Syyskuu oli todella kaksijakoinen harjoituskuukausi, kuun alun nihkeät ekat viikot kuittautuivat lopulta erittäin onnistuneeseen harjoitusputkeen:

pe 23.9. 5 km juoksua
la 24.9. painonnostoharjoitus aamupäivällä + 10 km juoksua iltapäivällä
su 25.9. 5 km juoksua
ma 26.9. painonnostoharjoitus
ti 27.9. 7 km juoksua
ke 28.9. painonnostoharjoitus
to 29.9. 11 km juoksua

Kahdeksan treeniä viikossa! Se on aika älytön setti minulta. Lepoa oli kuitenkin useampi päivä harjoitusputkea ennen ja jälkeen joten ei kuormitus nyt ihan mahdottomiin mittoihin päässyt venymään.

Terävät 1-5 toiston kyykkysarjat painonnostotreeneissä toimivat erinomaisesti tuolla tavoin, joka toinen päivä tehtynä, eivätkä jalat olleet pahemmin tukossa. Juoksukilsat olivat läpi kuukauden todella maltillisia ja lenkkivauhditkin lähinnä palauttavia.


Ainoastaan tuon treeniputken päättänyt juoksulenkki oli poikkeus. Juoksin itselleni täysin vieraalla seudulla, Kouvolasta Kuusankoskelle ja takaisin, ja täysin vieraalla alustalla. 29. syyskuuta voidaan merkitä historiankirjoihin päivänä jolloin juoksin vuonna 2016 ekan harjoituslenkkini asvaltilla. Ja ehkä myös ainoan :D Toki kolme neljästä maratonistani olen tänä vuonna juossut asvaltilla.

Kova ja kimmoisa pyörätie ja vieraat maisemat saivat askeleen laukalle. Ekat 5.5 kilometriä meni noin 5 min/km vauhtia ja paluumatka samaa reittiä takaisin arviolta puoli minuuttia hitaammin. 5.15 min/km keskari on kuitenkin itselleni melkoista haipakkaa noinkin pitkällä matkalla. Numeroita on tällä kertaa hauska pyöritellä kun tämä treenilenkki oli myös vuoden ainoa jolla mulla oli mitään mittaria mukana. Maasto-gps varmisti etten eksyisi :D Se olisikin ollut melkoinen saavutus kun etenin varmuuden vuoksi täysin suoraa pyörätietä..

Syyskuun saldo on lopulta 17 treeniä joista 9 juoksulenkkejä ja 8 painonnostoharjoituksia. Lenkeiltä kertyi askelia yhteensä vain 60 kilometrin verran joten suurin osa lenkeistä on ollut vain reilun puolen tunnin pinkaisuja. Kalenterin selailu osoittaa että myös toukokuussa oli 17 treeniä ja 60 juoksukilsaa! Silloin tosin tein selvästi vähemmän punttia ja juoksin enemmän tosilyhyitä muutaman kilsan tehoharjoituksia.

Lokakuu alkoi lauantaina painonnostotreenillä mutta muuten harjoituskalenteri näyttää tyhjänä. Todennäköisesti tästä tulee selvästi maltillisempi viikko, ehkä kolme harjoitusta. Ens viikolla onkin luvassa vuoden viides maraton mutta sitä en ole vielä ehtinyt miettimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti