keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Painonnostoseminaari Porissa lauantaina 29. lokakuuta.

Tälle syksylle mahtuu vielä rutkasti kaikenlaista kivaa menoa ja meininkiä ja vihdoin tänään ehdin esittelemään niistä yhden täällä blogissakin.

Ollaan järjestetty meidän seuraväen kanssa pari kertaa vuodessa painonnostoharjoittelun tehopäivä ja tämän vuoden vika seminaarityyppinen harjoituspäivä on luvassa parin viikon päästä, lauantaina 29.10. Seminaarin päävalmentajana on tällä kertaa Anna Tokola (o.s. Everi) joka on äitynyt hurjaan tulosvireeseen ja takoi syyskuussa Saksan Bundesligan avauskisassaan tempauksessa oman ennätyksensä (89 kg) sekä työnnössä (111 kg) ja yhteistuloksessa (200 kg) uudet suomenennätykset 63-kiloisten sarjaan.


Olen ollut näissä seminaareissa mukana vuosien varrella monta kertaa, aluksi osallistujana ja myöhemmin ohjaajana. Saamamme palaute on ollut aina tosi hyvää mistä kertoo sekin että moni osallistujista on ilmoittautunut seminaareihin uudestaankin.

Miksi sitten esimerkiksi crossfit-tunneilla tai jonkin painonnostoseuran punttikoulussa käyvän kannattaisi tulla mukaan? Tavallisen harjoitustunnin kun pilkkoo osiin niin esimerkiksi tempaukselle tai työnnölle jääkin lopulta aikaa vain vartti tai parhaimmillaankin puolisen tuntia. Se on todella vähän maailman vaikeimmille voimailuliikkeille joiden oppiminen on toisaalta vaativaa mutta myös hyvin palkitsevaa.

Palkintona painonnoston opettelemisesta on parantunut ryhti, hyvä liikkuvuus, parempi kehonhallinta ja tasapaino sekä räjähtävyys ja voima. On päälajinasi sitten juoksu tai jokin ihan muu - tai liikut mielestäsi monipuolisesti jo valmiiksi - niin mieti kuitenkin hetki miten kehität edellä mainittuja osa-alueita? Ne ovat lopulta ratkaisevassa asemassa kun halutaan pysyä terveenä ja ehjänä. Heikolla ryhdillä ja kehonhallinnalla toteutettu määräharjoittelu rikkoo aivan varmasti ennen pitkää harjoittajansa eikä heikot lihakset kestä harjoittelua tai lopulta edes tavallista arkielämää.

Tehopakettimme kestää kahdeksan tuntia, klo 9-17, ja se käydään Porin urheilutalon kokoustiloissa sekä painonnostosalissa. Jokaisen osallistujan kanssa määritetään lähtötaso ja tavoitteet ja jokainen saa yksilöllistä ohjausta ja valmennusta jokaisessa nostossa koko päivän ajan. Käytännön treeneinä harjoittelemme kaksi tuntia tempausta ja sen apuliikkeitä sekä kaksi tuntia työntöä ja sen apuliikkeitä. Tutuksi tulevat siis varsinaisten olympianostojen lisäksi niin kyykyt kuin vedotkin. Moni on saanut näistä seminaareista tärkeää apua myös perusvoimaliikkeisiin, kuten etu- tai takakyykkyyn sekä maastavetoon.


Mukaan voi hyvin tulla myös ne jotka eivät tiedä painonnostosta entuudestaan mitään. Osallistujat jaetaan lähtötason perusteella muutaman hengen pienryhmiin ja valmentaja on ohjaamassa ja neuvomassa koko päivän ajan. Anna kiertää päävalmentajan ominaisuudessa ohjaamassa kaikkia mutta mukana on lisäksi joukko muita apuohjaajia ja valmentajia. Päivän päätteeksi annetaan henkilökohtaista palautetta mm. videoiden avulla.

Tervetuloa mukaan! Lisätietoja voi kysellä kommenttiosiossa tai lähettämällä mulle sähköpostia osoitteeseen mika.punttikarhut(a)gmail com .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti