maanantai 19. syyskuuta 2016

Parempia viikkoja.

Viime viikko oli ennakolta harjoittelun suhteen haastava, alunperin lähdin miettimään vain 2-3 harjoituksen viikkoa mutta aikatauluttamisen palapeli onnistui yllättävän hyvin ja pääsin neljään harjoituspäivään. Energiaa ja intoa piisasi kun olin käynyt alkuviikolla tankkaamassa energiavarastot täyteen ruotsinlaivan buffetissa. Kahden tunnin kattauksesta pystyin käyttämään tunnin ja 45 minuuttia tauottomaan syömiseen ilman ähkyä tai huonoa oloa. Vähän jäi uupumaan kunnianhimoisesta, täyden kahden tunnin tavoitteestani mutta pitkäjänteisellä treenillä uskon pääseväni tuollaiseen tulokseen tulevilla risteilyillä.


Jossain Saaristomerellä. Upea auringonpaiste vaihtui kuin sormia napsauttamalla sakeaksi merisumuksi. 

Ennen reissuun lähtemistä kävin heittämässä vitosen aamulenkin ja heti keskiviikkona kotiuduttuani tein painonnostotreenin. Perjantaina tassuteltiin kaverin kanssa kirpeän raikkaassa syysaamussa seitsemän kilsan maastolenkki halki metsikön ja lauantaina aamupäivällä vuorossa oli painonnostoharjoitus.

Eilen aloin suunnittelemaan tämän viikon harjoituksia ja huomasin että nyt voisi olla pitkästä aikaa sauma täyteen viiden treenin viikkoon. Sellainen on viimeksi ollut toukokuun alussa!

Plääni on tämä:

ma 5 km juoksua
ti lepo
ke painonnosto, työntöharjoitus
to ? km juoksua
pe painonnosto, tempausharjoitus
la yhteislenkki 15 km
su lepo

Suunnitelmasta 1/5 on jo onnistunut, aamukasilta juoksin vitosen lenkin rankalla mäkisellä reitillä. Löysin tuon reitin omituisesti vasta tänä kesänä vaikka olen sen rinnakkaisia reittejä juossut  tuhansien kilometrien edestä. Rakastuin siihen heti! Profiili on ihan järjetön, jatkuvia kovia nousuja ja laskuja. On vauhti mikä tahansa niin harjoitusvastetta syntyy reitin tarjoaman haasteen takia.

Jos ja kun viikko menee hyvin niin se antaa samalla syyskuun harjoituspäiväkirjalle ihan uuden suunnan. Tämä on ollut loistava kuukausi treenien ulkopuolella "siviilielämässä" niin oishan se hienoa saada myös kunto täyteen tikkiin ennen vuoden viimeistä kahta maratonia!

3 kommenttia:

  1. Hei, kiinnostaa ihan älyttömästi mistä olet löytänyt järjettömiä mäkiä ? Onko jossain Porin tienoilla, mieleen ei montakaan paikkaa tule :)

    VastaaPoista
  2. Eipä täältä kovin järjettömiä nyppylöitä löydy mutta kovia mäkisiä reittiprofiileja kyllä. Tuo mistä kirjoitin on Porinmetsän kuntovitonen, Ruosniemen purtsi on myös mahtava mutta sitä en ole juossut koskaan kokonaan vaan ainoastaan pätkiä eri kohdista.

    VastaaPoista
  3. Kuntovitonen onkin hyvä reitti ja ihan juostavissakin, tykkään... ruosniemessä joutuu jo välillä kävelemäänkin puuskutusten lomassa :D

    VastaaPoista