sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Elokuu juoksi ohi mut syyskuu on painonnostoa täynnä!

Yksi säännöllinen aihe blogissani on ollut kuukausiyhteenvedot. Melkein aina kuukauden vaihtuessa tsekkaan papereista mitä on tullut tehtyä ja kirjaan ne tänne ylös. En tiedä jaksaako ne ketään muuta kiinnostaa mutta silloin tällöin saan niistä itse jotain ahaa-elämyksiä.

Elokuun treenipäiväkirjasta huomasin heti että harjoituskertoja on todella vähän, 12. Kolme kertaa viikossa on ihan ok määrä jos on ollut vaikka kipeänä mutta olin hyvässä vedossa elokuussa. Syy noin alhaiseen määrään löytyy tällä kertaa kahdesta pitkästä juoksusta, 33 kilometrin polkureissusta ja viikkoa myöhemmin juostusta maratonista. Niiden ympärillä oli kosolti lepopäiviä ja palauttelua.

Syyskuukin on alkanut aika verkkaisesti mutta tällä kertaa puhtaasti aikataulusyistä. Kalenteri on ollut ihan piukassa menoa ja meininkiä. Tähän mennessä kasassa on neljä harjoitusta joista kolme on ollut painonnostotreenejä. Lenkillä olen käynyt viimeisen kahden viikon aikana tasan kerran kun hölköttelin viime torstaina viis kilometriä.

Tällä hetkellä painonnostotreenit onnistuu käytännön syistä parhaiten. Olen hengaillut salilla useampana iltana pojan ollessa kavereidensa kanssa. Sieltä minut saa tarvittaessa helposti ja nopeasti kiinni, se on tuttu ja turvallinen tukikohta. Jos olisin juoksemassa keskellä metsää niin iskän tavoittaminen hankaloituisi melkoisesti.


Painonnostosali on muuttunut nyt syksyn tullen toiseksi kodiksi. Punttikoulut alkoivat tällä viikolla ja olin ohjaamassa niitä niin tiistaina, keskiviikkona kuin torstainakin. Ennen keskiviikon aikuisten painonnostokoulua vedin oman treenin. Perjantainakin kävin vetämässä oman treenin ja lauantaina olin salilla myös. Viitenä päivänä peräkkäin siis!

Innostus ja kiinnostus painonnostoharjoittelua kohtaan on ollut todella suurta. Elokuun alusta asti olen saanut sähköpostia ja puhelinsoittoja päivittäin. Nyt kun pitkä odotus päättyi niin sali onkin pullistellut väkeä, tiistaina ja torstaina junnuja oli 15 ja keskiviikkona aikuisia 25. Sekä aikuisten että lasten ryhmissä noin puolet on ollut ensikertalaisia! Toivottavasti saamme tehtyä ohjaajina ja valmentajina parhaamme ja pidettyä yllä sellaista innostuksen kipinää joka saa monet uusista kokeilijoista myös jäämään lajin pariin

Omat harjoitukseni ovat kulkeneet hämmentävän hyvin melko vähäisestä harjoittelusta huolimatta. Esimerkiksi elokuussa tein vain kaksi tempausharjoitusta mutta perjantaina pystyin siitä huolimatta tekemään ennätyksiä! Harjoitusfilosofiani jossa rakennetaan koko ajan maltillisesti pohjaa ja sitä pohjaa vankistamalla kivutaan hitaasti mutta varmasti ylöspäin toimii. Se ei varmasti ole se nopein tie koviin tuloksiin mutta itselläni se on ollut ainakin toistaiseksi täysin vammaton ja riskitön keino päästä koko ajan pienin askelin eteenpäin. Tällä tavoin harjoittelemalla olen mielestäni ollut koko ajan parempi sekä juoksijana että salilla vaikka harjoitusmäärät olisivatkin pudonneet.

Maltillinen mutta aina läsnä ja ajatuksissa oleva progressio = hidas mutta varma kehitys? Siltä vaikuttaa.

Huomenna käyn juoksemassa jo aikaisin aamulla, niin aikaisin etten edes muista koska olisin siihen aikaan ollut poluilla. Sen jälkeen lähden lomareissuun ja aion syödä sen aikana itseni vielä entistäkin vahvemmaksi :D Treenien pariin kieriskelen - suorastaan vyöryn - sitten taas loppuviikosta!

4 kommenttia:

 1. Jaksaa kiinnostaa ehdottomasti! Mulla on kaks addiktiota täällä blogi-maailmassa -juoksuraportit kisoista ja porukoiden liikunta yhteenvedot. Niitä voisin lukea vaikka kuinka paljon :) On mielenkiintosta lukea muiden liikuntarutiineista (tai epärutiineista) ja kehityksestä ja takapakeista. Niistä saa aina perspektiiviä omaanki liikkumiseen. Johtuu varmaan paljolti siitä, että tykkään pähkäillä ja analysoida kaikkea urheiluun liittyvää ylipäätään.
  Ps. Kiva kuva tässä postauksessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noita asioita olen kyllä pyöritellyt ja paljon! Mielenkiintoista noista olen lukea, huomaa hyvin miten yksilöllistä esimerkiksi juuri kehittyminen on ja miten eri tavalla samaa lajia voi harrastaa.

   Kuvasta tuli vahingossa vähän samea niin ei oo tyypit ihan niin tunnistettavissa. Paitsi jos tietää ketä etsii ;)

   Poista
 2. Hei Mika,

  Olen Anu Fresconilta ja lähestyn sinua kotimaisten Cool-X -lihashuoltotuotteidemme tiimoilta.

  Olemme Lempäälässä toimiva perheyritys. Juuremme ja kokemuksemme terveydenhoitotuotteiden valmistuksesta kantautuvat kymmenien vuosien päähän. Tiesitkö, että kylmägeelimme resepti on aito ja alkuperäinen
  Suomessa kehitetty, johon perustuvat lähes kaikki nykypäivänä valmistettavat kylmägeelit? Tänä päivänä laaja tuotevalikoimamme kattaa tuotteet lihasten palautumiseen, vammojen ensiapuun ja niiden

  Olisitko kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme?

  Voit lukea meistä lisää:

  www.cool-x.fi
  www.facebook.com/coolxtuotteet

  Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

  anu.luoma@frescon.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   en ole kiinnostunut kaupallisesta yhteistyöstä tai markkinoinnista blogissani.

   Poista