perjantai 1. heinäkuuta 2016

Rataseikkailu 2016 - Kesän siistein yhteislenkki?

Nyt sen kai jo voi julkistaa. Tämän kesän Suuri ja Mahtava Yhteislenkki on viime syksystä mielessäni kehittelemä Rataseikkailu. Rataseikkailussa ei suinkaan juosta yleisurheilukentän rataa ympäri vaan suljettuja rautatieosuuksia pitkin halki Satakunnan.


Rataseikkailu ei ole pelkkä juoksulenkki, raiteilla matkataan juoksuaskelten lisäksi resiinalla. Reitti kulkee vuonna 1985 junaliikenteen hylkäämää Pori-Kankaanpää-osuutta pitkin yhteensä noin 100 kilometrin verran.


100 kilometriä on pitkä matka mutta rataseikkailu sopii aloittelevillekin kestävyysjuoksun harrastajille joille ultramatkat muuten olisivat vain unelmaa. Kymmenen kilometrin välein juoksijat siirtyvät resiinaan joko huoltotauolle tai pumppaamaan. Päivän aikana jokaiselle kertyy siis noin 3x10 kilometriä juoksua ja 3x10 kilometriä resiinalla pumppaamista.

Testasin viime syksynä kuvassa näkyvää perheresiinaa jonka kyytiin mahtuu kaksi pumppaamaan ja kaksi viettämään huoltotaukoa. Sen vauhti on kevyesti pumpaten keskimäärin 10km/h.


Käytiin tiistaina rataseikkailusta kiinnostuneen porukan kanssa tekemässä juosten kympin testilenkki radalla. Varsinaisilla ratapölkyillä juokseminen on haastavaa mutta raiteiden vieressä menee polku ja piennar jossa juoksu onnistuu helposti noin 6.30 min/km-vauhdilla.

Testilenkin jälkeen on sorvattu sitä koska radalle oikein lähdettäisiin, kaikilla kiinnostuneilla kun on kesäviikonloput täynnä erilaisia aktiviteetteja juoksutapahtumista lomamatkoihin.

Pienen arpomisen jälkeen Rataseikkailun ajankohdaksi valikoitui sunnuntai 17. heinäkuuta. Matkaan lähdetään joko yhdellä tai kahdella resiinalla riippuen siitä paljonko osallistujia on. Maksimissaan mukaan otetaan 12 henkeä puhtaasti siitä syystä että koska tällainen järjestetään tiettävästi ensimmäistä kertaa niin ei viitsi lähteä paisuttamaan hommaa liian suureksi.

Kustannukset on luokkaa olematon, resiinan vuokraus maksaa noin kympin per osallistuja. Lähtöpaikalla eli Pomarkun asemalla voi yöpyä ja kuljetuksissa lähtöpaikalle autan kykyjeni mukaan joten sijainti ei ole ongelma pidemmältäkään saapuville.

Jos olet kiinnostunut, heitä sähköpostia osoitteseen lptklptk(a)gmail.com tai kommenttia!

5 kommenttia:

 1. Mieletön idea! Odotan innoissani uusintaa, sillä en pääse tällä kerralla messiin.

  VastaaPoista
 2. En pääse minäkään, ehkä ensi kerralla. Lapissa rullaluistelemassa tuolloin.

  VastaaPoista
 3. Mäkin olisin mieluusti ollut mukana, mutta tuolloin ei pysty! :( Mut kivaa hulluttelua teille muille!!

  VastaaPoista
 4. Ei hitsit! Täähän on ihan kuningasidea!!! Mä just yritin varata avomiehelle synttäriylläriksi tota resiina-ajelua, mutta se homma meni mönkään. Mutta toi juoksun ja ajelun yhdistäminen on ihan loistava! Jään oottamaan innolla raporttia tosta. Ite oon la 16.7. juoksemassa Pallaksella ja su varmaan kuollut, joten kerrassaan loistava retkeä teille!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kiinnostuksesta! Jos aikataulut sopisivat yksiin niin kasassa olisi parikymmentä innokasta osallistujaa. Palapelin kasaaminen oli haastavaa koska kun valitsin tämän päivän niin tiesin että mukaan pääsee kivoja tyyppejä mutta myös moni mahtava ihminen on muilla reiteillä silloin.

  Kasassa on nyt kuitenkin kuuden hengen retkikunta joka lähtee raivaamaan tietään läpi kiskojen! Raporttia luvassa noin kymmenen päivän kuluttua ;)

  VastaaPoista