keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Polkukovis, yhteislenkki ja 500km täyteen.

Kesä on kuumimmillaan ja myös treenit kulkee. Tuntuu että olen tällä hetkellä niin fyysisesti kuin henkisesti parhaassa vireessä pitkiin aikoihin. Höllääminen ja tarkkojen harjoitusmäärien sijaan rennosti liikkuminen on selvästi tehonnut ja harjoituksiin on tullut uudenlaista laatua. Tämä yhtälö toimii!

Lauantaina tein itselleni jotain hyvin poikkeuksellista ja juoksin vauhtilenkin. Lähdin metsäpoluille ja juoksin auringonpaisteessa kuutisen kilometriä tasaisen kovaa. Polku edessäni oli täynnä liiteleviä perhosia, lintuja lehahteli pusikoista lentoon rymytessäni niiden ohi. Hypin, loikin ja juoksin. Miten hyvältä tuntuikaan vetää kovaa kun tunsi itsensä taas vahvaksi.


Eilen järjestin yhteislenkin maastossa. Etenimme vajaan kympin pitkospuilla, hiekassa ja metsäteillä reitillä jota en ollut itse aiemmin juossut. Juostiin noin kuuden minuutin kilsoja mikä oli tuossa kelissä ja maastossa - erityisesti upottavassa hiekassa - melko reipasta kyytiä.

Maanantai ja myös eilinen olivat kesän kuumimpia päiviä ja mietin miten se näkyisi osanotossa mutta tästä tulikin lopulta tämän kesän suosituin järkkäämäni yhteislenkki! Kahdeksan osallistujaa, tosi hieno määrä. Hienoa miten juoksuposseni laajenee kerta toisensa jälkeen, tälläkin kertaa mukana oli pari uutta tyyppiä. Yhteislenkkejä on paljon helpompi järjestää kun on olemassa jonkinlainen vakioporukka josta ainakin osa pääsee lähes aina mukaan.

Päädyttiin vielä juoksun jälkeen jatkoille mereen uimaan. Vesi oli ihan huikean lämmintä ja siellä ois voinut olla yhdeksältä illallakin vielä vaikka kuinka pitkään.

Eilisen yhteislenkin myötä mittariini kertyi 501 juoksukilometriä tälle vuodelle. En pitänyt sitä saavutusta eilen illalla juuri minään. Nyt tätä kirjoittaessani kuitenkin selailin viime vuosien harjoitustilastojani ja ainoastaan vuonna 2014 olen saavuttanut tuon rajapyykin merkittävästi aiemmin. Muuten se on mennyt rikki aina heinä-elokuussa! Siis mitä ihmettä. Vaikka olen tänä vuonna juossut todella vähän ja ottanut rennosti niin.. silti olen aiempien vuosien vauhdissa? Aivan kuin talvi aina yllättää autoilijat niin näköjään myös todellisuus harjoituspäiväkirjojen faktojen muodossa yllättää minut. Juuri tästä syystä kannattaa kirjailla ylös liikuntojaan - et pääse dumaamaan itseäsi syyttä suotta!

Elokuulle on jo luvassa melkoisia suunnitelmia joiden myötä olisi mahdollista juosta enemmän kilsoja kuin kertaakaan tänä vuonna. Tampereen maratonin lisäksi suunnitteilla on kaksi 30 kilometrin polkupitkistä. Toiselle niistä ajattelin kutsua teitä lukijoitakin, siitä lisää parin päivän päästä omassa postauksessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti