perjantai 6. toukokuuta 2016

Ekat polkutossuni: New Balance MT 690 AT.

Helsingin maratonreissu ei ollut pelkkää juoksua ja syömistä vaan mukaan mahtui vähän shoppailuakin. Otin kohteeksi Kluuvin 4runnersin jossa on myynnissä kaikkia saatavilla olevia New Balancen malleja. Olen ollut jo useamman vuoden NB:n kenkien vannoutunut käyttäjä joten paikkahan oli suorastaan taivas.

Tarkoituksena oli ostaa ekat polkujuoksukenkäni. Olen juossut ympäri vuoden kaikilla alustoilla samalla NB:n M880-tossulla mutta eihän se tietenkään ole paras mahdollinen jalkine esimerkiksi haastaville polkureiteille jotka ovat täynnä kivikkoa, juurakoita ja liukkaita kohtia.

Tarjolla oli kaksi New Balancen polkukenkämallia, Leadville ja 690. Leadvillea olin alustavasti miettinyt, sen hinta oli laskenut 189 eurosta 149 euroon mutta ikävä kyllä mun kokoani ei ollut saatavilla. Siispä ostin sen toisen, MT690AT, joka maksoi 119 euroa.


Kengän mallinumerossa kirjaimet MT tarkoittaa mens trail ja AT all terrain. Numeroita avataan tarkemmin New Balancen sivuilla, 90-loppuiset kengät ovat tuon mukaan vauhdikkaampia ja rullaavampia kenkiä kun taas muuten käyttämäni 880 on neutraali, hyvin vaimennettu kenkä isoihin juoksumääriin.


Heti ostoksen jälkeen tossut päätyivät yhteiskuvaan kisalapun ja toisten juoksukenkieni kanssa. Hämmentävä yhteensattuma että nämä ovat lähes täysin saman värisiä ja näköisiä.

 

Eka, lyhyt reilun kuuden kilometrin testilenkki märillä metsäpoluilla on takana. Parhaiten eron tavallisiin tossuihini huomaa tuntumassa alustaan. Hyvin vaimennettu kenkä ei tietenkään anna samanlaista käsitystä ja tuntumaa maaston muodoista ja pinnan kovuudesta, maakosketus on siis paremmin koettavissa ja pidon tai sen puutteen huomaa hyvin. Monia ominaisuuksia jäi toki vielä huomaamatta, esimerkiksi vahvistettu, varpaita suojaava kärkiosa pääsee oikeuksiinsa vasta kunnon teräviä kulmia tarjoavissa kivikoissa ja juurakoissa.

Nyt tekisi mieli lähteä piiiiitkälle polkulenkille. Ei muuta kuin kalenteri esiin ja suunnittelemaan, välineet on ainakin kunnossa :)

2 kommenttia:

  1. Jee, hyvä päätös ostaa polkukengät! :) Raportoi sitten paremmin vielä, miten kengät toimii sulla...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kirjoittelen toisen postauksen sitten kun takana on kunnon seikkailuja ryteiköissä!

      Poista