perjantai 17. heinäkuuta 2015

Proteiinipasta testissä.

Kaupoissa on nykyään monenmoista tuotetta jäätelöstä sipseihin joita mainostetaan reilusti proteiinia sisältävinä. Idea ei ole ihan uusi, kymmenen vuotta sitten hyllyistä löytyi jo Raision valmistamaa Torino-proteiinipastaakin. Moni tämän tyyppinen tuote tulee ja menee, kuten Valion eka Profeel-sarja jossa oli mm. kaksiprosenttia rasvaa sisältävä tuorejuusto.

En ole hirveän innostuneesti testannut näitä tuotteita, proteiinikarkit ja muut kuningasideat ovat siis jääneet maistamatta. Saan proteiinia varmasti muutenkin ihan riittävästi kuten muutkin monipuolisesti syövät. Kaupassa bongasin kuitenkin niin mielenkiintoisen uutuuden että oli pakko ostaa paketti testiin.


Risenta gluteeniton luomufettuccine, valmistettu soijajauhosta. Ravintosisältö on aika päräyttävä:


44 grammaa proteiinia sadassa grammassa pastaa :D Sadassa grammassa Torinon tummaa proteiinipastaa on 350 kaloria ja 23 grammaa proteiinia eli tämä papupasta on ihan eri sfääreissä kun vertaillaan proteiinin määrää suhteessa energiaan. Peruskuivamakaronissa näyttäisi nopean vertailun perusteella olevan yleensä noin 13-16 grammaa proteiinia.

Kun aloin 50 gramman annosta paketista punnitsemaan niin poika pyöritteli fettuccinea käsissään ja sanoi että näyttää nippusiteeltä. Tärkeämpää oli kuitenkin maku joka nopean keittoajan (3-5 minuuttia) jälkeen paljastui neutraaliksi ja koostumus keitettynäkin on ihan peruspastamainen. Kelpaa hyvin kaikille kun päällä on vaikka lihapullakastiketta kuten meillä.

Se, kuka tällaista sitten tarvitsee ja mihin tarkoitukseen onkin sitten jo ihan eri asia. Mulle on tällä hetkellä tärkeintä saada paitsi reilusti proteiinia niin myös energiaa. 50 grammaa papupastaa vastaa 100 grammaa tavallista makaronia joten kalorimäärä jää aika pieneksi. Toinen puoli onkin sitten siinä että tämä tuo ihan relevantin vaihtoehdon lisäkkeeksi, gluteenittomat tuotteet on nyt pinnalla mutta mulle kotimaiset viljat eivät ole sopineet 15 vuoteen. Olen siis nähnyt hyvin läheltä kehityksen noissa tuotteissa ja tämän tyyppiset innovaatiot on mulle merkityksellisempiä kuin varmaan monille muille.

Paketti on aika pieni, 200 grammaa, ja sen hinta oli Valintatalossa noin 4 euroa. Yhden annoksen hinnaksi tulee siis suunnilleen euro. Kysyntä ja tarjonta on laskenut aika paljon hintoja tuolla sektorilla ja peruspastaa saa jo monesta kaupasta 500 gramman pussin noin 2 eurolla.

Vaihtelu virkistää ja ostan tätä varmasti jatkossakin, oisko tämä nyt sitten vaikka punttipäivän makaroonia? :) Hiilarimäärä, 9 g per annos, on sen verran pieni että ei tällä ainakaan pitkiksille tankata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti