tiistai 26. marraskuuta 2013

Mielenkiintoisia bloggaajia telkkarissa.

TV2 on esitellyt parin tuotantokauden verran erilaisia blogeja Blogistania-ohjelmassaan. En ole hirveästi ohjelmaa seurannut, mutta se on edennyt aika vahvasti muoti-käsityöt-sisustus-leivonta-akselilla. Lifestyle-blogit prameine valokuvineen ovat suosittuja mutta onhan täällä paljon muutakin. Urheilu ja treeniblogit ovat jääneet aikalailla huomiotta, vaikka fitness-blogeja - myös ihan oikeasti omaperäisiä ja laadukkaita - ja sekalaisiin urheilulajeihin keskittyviä moneen suuntaan versovia harjoituspäiväkirjoja on paljon. Esimerkiksi triathlon-harrastuksen suosio on näkynyt siinä että hyviä ja aktiivisia triathlonistien päiväkirjoja tuntuu olevan hämmentävän paljon.

Tämän syksyn ajan TV2:ssa pyörinyt toinen tuotantokausi päättyy ensi viikolla. Eetteriin pyörähtää vielä kaksi jaksoa ja ne ovat minusta ylivoimaisesti kiinnostavimpia tähän mennessä.

Tänään 26.11. klo 19.30 vuorossa on Monkeyfood. En ole blogia hirveästi lukenut mutta esimerkiksi taannoin ylistämäni, pelkistä kananmunista koostuva pizzapohja on sieltä lähtöisin. Ennakkoluuloton ja simppeli mutta silti kyseenalaistava asenne on erinomainen lähtökohta blogille.

Ensi viikon tiistaina 3.12. sarjan päättää Lihastohtori. Olen Juha Hulmin kirjoitusten suuri ystävä, Jyväskylässä tehdään muutenkin loistavaa duunia urheilututkimuksen eteen. Montakohan kertaa olen tohtorin kirjoituksiin viitannut ja linkittänyt? Monta. Usein tuttujen bloggaajien kanssa aiheet menevät jatkuvasti ristiin, niin myös Hulmin kanssa. Juuri kun olin kirjoittanut miten vahva ja lihaksikas ei suinkaan tarkoita samaa asiaa niin tohtori tiivisti asian konkreettisemmin pakettiin: Voimakas ilman suurta massaa tai lihaksia. Miten se on mahdollista? Tekisi mieli listata muutkin omat suosikkini miehen kirjoituksista mutta niitä on niin paljon etten yksinkertaisesti tiedä mistä alkaisin. Lukekaa kaikki! :)


Voi olla että ohjelmaan on päätynyt erityisesti lifestyle-bloggaajia koska he ovat ehkä lähteneet helpommin mukaan kuin muut. Jos kuitenkin leikitellään ajatuksella että kaikki haluaisivat tuohon mukaan (mikä ei varmasti pidä paikkaansa!) niin mitkä blogit ja bloggaajat olisi mukava nähdä telkussa? Niitäkin on niin paljon.. Liikuntablogien personalliset hahmot, Rahkamuija ja Läskimaija tottakai. Steffin asenteesta liikuntaan ja terveisiin elämäntapoihin olen tykännyt koko ajan. Ja niistä kehumistani triathlon-blogeista Ninnin Energianurkkaus ja Jaanaban Liikuntapäiväkirja ovat olleet mun mielestä mukavaa seurattaa halki kisa- ja harjoittelukausien juuri sopivalla päivitystahdilla.

Ehkä seuraavaksi Tunna Milonoff ja Riku Rantala kehittävät Blogventures-konseptin jossa bamlataan raflaavia juttuja bloggaajien kanssa näiden omista suosikkiaiheista?

6 kommenttia:

 1. Ai jaa, en oo kuullutkaan tommosesta ohjelmasta. Pitää ehkä kattoo.
  Ja joo itte en olisi yhtään innostunut änkeemään töllöön vaikka pyydettäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kanssa että ei oo välttämättä ihan helppo löytää halukkaita, ainakaan kovin erilaisia tyyppejä.

   Poista
 2. Eiku bloggaajille oikein oma kanava teeveeseen ja blogidraamaa parhaaseen prime timeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, noinhan sen pitäisi olla! Blogiuutisissa tulisi tiukkoja skuuppeja siitä kuka on hankkinut uuden kameran ja kenellä on eniten tilaajia just nyt!

   Poista
 3. Mä oon kyllä kans Lihastohtorin fani :). Mun lenkkikaveri valittiin tänä vuonna KIHUn kestävyystutkimukseen, jossa on kai palautumisen merkityksestä treeniin nyt väikkäriä tekeillä. Harmitti vähän, kun en tän kinttuni kanssa arvannut hakea mukaan.

  Täytyy yrittää olla terävänä tässä vuosien varrella, kun täällä kaupungissa asustelee. Tosi mielenkiintoista olis olla osana jotain noita tutkimuksia, mitä ihmiskehosta tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä huiput mahdollisuudet urheiluvalmennukseen ja tutkimukseen siellä.

   Jos joskus haluut salitreeniinkin buustia niin ei muuta kuin Haikaraisen Timon valmennukseen :)

   Poista