tiistai 19. marraskuuta 2013

Bambi ja bambino.


Sain viime syksynä isänpäivälahjaksi luistimet. Se oli aika merkittävä lahja, en ollut luistellut nimittäin 15 vuoteen. Oli aika huteraa menoa ja eilen kun aloitettiin tämä luistelukausi meno oli ihan yhtä (epä)varmaa :D Huh huh. Luisteluni on kuin Disneyn jääshow, tosin versiona se liukasteleva Bambi. Askelsarjat, lutzit ja ritti-tulppi-yhdistelmät taitaa jäädä tänäkin talvena muille.


Jännää mennä luistelemaan kun talvesta ei ole ihan vielä merkkiäkään. Joidenkin mielestä tekojäärata plussakeleillä on hirveää haaskausta, niin rahan kuin ympäristönkin. Enpä minäkään ole mikään yhteisten varojen tuhlailun ystävä mutta liikunnan kohdalla tekisin kyllä poikkeuksen. On kyseessä sitten uimahalli tai vaikka tekojäärata niin liikunnan tuomaa iloa, hyvää mieltä ja terveyttä ei voi rahassa mitata.

En tiedä pitääkö jäähallien olla käyttökunnossa kesähelteillä mutta eipä nuo hallitkaan monipuoliseen jääurheiluun riitä. Ne eivät kelpaa jääpalloon tai pikaluisteluun ja niihin mahtuu paljon vähemmän luistelua opettelevia kuin futiskentän kokoiselle tekojääradalle.

Tekojäärata saatiin tänä vuonna käyttökuntoon viime viikonloppuna. Sitten kun talvi ja pakkaset oikeasti tulee päästään käyttämään urheilukentille, kaukaloihin ja puistoihin jäädytettäviä luistelukenttiä. Sitten luistelemaan pääsee ihan ilmaiseksi ja koska tahansa eikä tarvitse odottaa yleisöluisteluvuoroja.


Pojasta taitaa tulla parempi luistelija kuin isästään. Olin tosi huono lapsena kaikessa liikunnallisessa, enkä koulussakaan osannut juuri luistella tai uida. Nyt oon pyrkinyt korjaamaan asian uuden sukupolven kanssa ja ollaan käyty säännöllisesti uimassa ja luistelemassa.

Viime ja toissatalvena alettiin opettelemaan luistelua mutta sitä läpimurtoa ei oikein tullut. Käsistä tai kainaloista tukemalla se vaan ei muistuta luistelua eikä lapsi pääse hakemaan itse oikeaa asentoa ja tasapainoa. Tekojääradalla on rautaisia luistelutukia jotka on ihan mainioita mutta niin raskaita että niilläkin meno on aika hankalaa. Palaset alkoi loksahdella paikoilleen kun kuultiin vinkki, kannattaa hankkia tyhjä juomakori ja ottaa se mukaan. Viime talvena luistelu tosiaan alkoi sujua ilman mitään tukia tai apukeinoja kun oli korin kanssa opeteltu oikeanlainen potkuttelu ja tuntuma jäähän löytyi. Niin hienoa, voi sitä vanhempien ylpeyden määrää kun poika luisteli jouluaattona ympäri meidän lähijäärataa pelkkä maila kädessään! :-)


Tekojääradan reunalla näki että talvi ei tosiaan ole vielä tullut, nurmi vihersi ja jäänhoidossa syntynyt lumi suli saman tien kun se oli työnnetty kasaan. Sääennusteiden mukaan talvi taitaa kuitenkin jo kolkutella tänne eteläisempäänkin Suomeen. Koko loppuviikko tullaan varmasti kuulemaan kuinka talvi yllätti autoilijat.

Luistelukausi on avattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti