torstai 2. helmikuuta 2017

Puoliksi tyhjä, puoliksi täynnä.

Lähdetään positiivisesti liikkeelle: treenasin tammikuussa kaksi kertaa niin paljon kuin joulukuussa! Reality check heti perään: 11 harjoitusta 31 päivässä on silti kovin vähän.

Aikataulujen vuoksi lyhyet juoksulenkit sopivat parhaiten ohjelmaan ja niitä olikin suurin osa tammikuun liikunnoista. Kävin lenkillä yhdeksän kertaa joista kahdeksan oli pituudeltaan 3-5 kilometriä. Hallissa juostu 12 kilometrin lenkki oli kummajainen. Eihän tämä maraton-harjoittelua missään nimessä ole mutta usein vaihtoehtona on juosta joko parinkymmenen minuutin lenkki aamulla ennen töitä tai olla juoksematta ollenkaan joten olen ihan tyytyväinen että olen useasti valinnut ekan vaihtoehdon. Vaikka kilometrejä kertyi yhdeksän lenkin aikana yhteensä vain 39 niin juoksukertoja tuli enemmän kuin kertaakaan syyskuun jälkeen. Olkaamme siis onnellisia siitä.

Painonnostoharjoittelusta sen sijaan ei voi enää edes puhua.. Joulukuussa yksi treeni ja tammikuussa kaksi. On aika harvinaista että mulle osuisi vapaata siihen aikaan päivästä kun meidän seuralla on salivuoro ja olenkin alkanut pohtimaan miten tästä eteenpäin. Punnerrushaasteen myötä olen saanut pidettyä yläkroppaa kohtuullisessa kunnossa kotioloissakin, samoin keskivartaloa saa treenattua missä ja koska vain mutta jalat ovat ongelma. Ne ovat aina olleet mun heikoin kohta ja tällä menolla ne vain heikkenevät koko ajan lisää. Kotona on todella haastava tehdä jalkatreeniä ja olenkin jo pohtinut jonkun halvan perustangon ostamista. Katsotaan nyt mihin ratkaisuun päädyn.

Painonnoston parissa muuten kuin nostamalla tulee kyllä touhuttua joka päivä, tammikuussahan olin valmentajakoulutuksessa, valmensin junnu- ja aikuisharrastajia, järjestin yhden kansallisen kisan ja tietysti johdin meidän seuraa.

Tulossa on pari isoa kilpailua, Peruskoululaisten mestaruuskisat ensi viikolla ja Yleisen sarjan SM-kisat kahden viikon päästä. Rovaniemelle SM-kisoihin en ole lähdössä mutta koululaisten kisoissa olen kilpailujohtajana. Ilmoittautumisaikaa on vielä vähän jäljellä mutta sähköpostini on laulanut siihen malliin että lähes sata innokasta junnua on tulossa kisaamaan. Ihan loistava juttu! Aikuisten SM-kisojen osallistujalistakin julkaistiin tänään, paljon kavereita ympäri Suomea lähtemässä nostamaan ja ois kyllä kiva päästä katsomaan ja kannustamaan ihan livenäkin mutta välimatka on melkoinen.


Olkoon helmikuu pirteää liikettä täynnä!

440/5000

2 kommenttia:

 1. Kokemuksesta voin sanoa: mitä paremmat pohjat, sitä nopeemmin kroppa kuroo ne menetetyt viikot, voimat ja nopeudet kiinni, ja sulla todellakin on hyvät pohjat. Tää meikäläisen nykyinen telakka jakso (8 kk) on opettanut ihan älyttömästi omasta kehosta ja miten se toimii.Kaiken a ja o on se, että liikkuu, ihan sama minkä verran ja millä tehoilla, kaikki on kotiin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot oikeassa. Vaikka välillä tulee epätoivoinen olo niin se että olen ollut niin vähän telakalla ja liikkunut koko ajan - vaikka edes vähän - on luonut ihan hyvän pohjan. Pienelläkin täsmätreenillä ja säännöllisellä harjoittelulla kunto kohenee tästä hurjasti.

   Moneen asiaan voi olla tyytyväinen tai tyytymätön, kyse on vain siitä miltä kantilta lasiaan katsoo.

   Poista