keskiviikko 3. elokuuta 2016

Heinäkuun hiet ja riippusilta galaksien välissä.

Heinäkuu oli erikoinen kuukausi treenien osalta. Harjoituspäiviä kertyi vain 14 mutta silti kun selailen kuukauden liikuntoja niin ei siellä mitään isompia taukojakaan ole. Ennen ja jälkeen resiinaseikkailun otin useamman päivän vähän iisimmin, aivan kuten maratonien yhteydessä.

Erikoisinta oli että otin punttia peräti 7 kertaa! Se on eniten tammikuun jälkeen - tammikuuhan oli mun ainoa varsinainen voimajakso pitkään aikaan. Seitsemän kertaa kuussa on aika paljon tämän vuoden mittapuulla ja "juoksukaudella". Ei ihmekään että siinä sivussa syntyi uusia enkkoja useammassakin voimaliikkeessä ja harjoituksessa, vähän kuin vahingossa.

Juoksutreenit ja puntit menivät siis täysin tasan, seitsemän molempia. Noin ei ole käynyt pariin vuoteen, ei tietoisesti eikä vahingossakaan. Yleensä pyrin ajattelemaan niin että jompaa kumpaa treenataan kolmesti viikossa ja toista sitten kaksi kertaa mutta heinäkuussa kävi nyt ihan sattumalta näin. Puntti maistui, pakko se on myöntää.

Kilometrejä poluilla kertyi 84 joten siltäkin osin heinäkuu menee vuoden paremmalle puoliskolle. Kahden reilun satkun kuukauden, helmikuun ja huhtikuun, jälkeen mennyt kuukausi oli tän vuoden paras. Alan olemaan kuntoni kanssa ihan hyvällä mallilla. Kilometrimäärät eivät toki vieläkään ole mitään älyttömiä mutta laatu on ollut hyvää. Useita erilaisia mäkiharjoituksia ja kimppatreenejä kavereiden kanssa eri sykealueilla.

Yksi loistava juttu tämän kaiken takana on messenger-ryhmä jonka kehittelin pari viikkoa siihen. Lisäsin siihen ihmisiä jotka ovat osallistuneet yhteislenkeilleni. Ryhmän luomisen jälkeen ei ole juurikaan tarvinnut juosta yksin. On käyty uusilla reiteillä ja puhuttu paljon skeidaa asiaa. Lauantai-iltana laitoin viestin lähtiskö joku lenkille sunnuntaina aamupäivällä ja porukka oli kasassa sunnuntaina klo 11. Eilen tulin reissusta kotiin kymmenen jälkeen illalla, laitoin yhdeltätoista viestin ryhmään ja aamulla ysiltä olin ekaa kertaa juoksukaverini kotipihassa ja lähdimme kiertämään itselleni täysin uusia alueita. Juostiin 7 kilometriä 39 minuuttiin, loistava päivän avaus jota tuskin olisi yksin tullut tehtyä ainakaan ihan tuolla tavalla.


Alkuviikon reissulle mahtui vähän liikuntaakin. Käytiin kaverin kanssa kävelemässä Repoveden kansallispuistossa Kouvolassa. Huikea paikka!Mentiin viiden kilometrin Ketunlenkki jossa pääsi kokemaan paitsi komeaa järvimaisemaa, metsiä ja kallioita niin myös lossin ja riippusillan.


Lomakausi näkyi alueen suosiossa ja maanantaipäivänäkin vastaantulijoita oli jatkuvasti. Yllättäen polkujuoksijoita ei tullut vastaan eikä ohi mutta paikka vaikutti erinomaiselta myös siihen. Huikea paikka, suosittelen lämpimästi Kymenlaakson seudulla liikkuville!

5 kommenttia:

 1. Miten sä pidät balanssin punttitreenien ja juoksun välillä niin, että jalat ei oo pidemmillä lenkeillä punttitreeneistä väsyksissä? Jätätkö esim. ennen maratoonia voimailut väliin jonkun aikaa vai meetkö vain fiilispohjalta? Ite oon joutunut säätämään melkosesti crossfit treenien kanssa ja jättämään voimailuja vähemmälle ja tehnyt enemmän metcon -treenejä. Heinäkuun pistin crossfitin tauolle kokonaan, kun näin järkevämmäksi huilailla treeneistä pari viikkoa ennen kisaa ja kisan jälkeen luonnollisesti menee viikko-pari palautua. Tänään tein paluun Crossfittiin ja veikkaan, että huomenna tulee olemaan käveleminenkin tuskaa :D Teki silti älyttömän hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säännöllisyys on kaiken a ja o. Punttia pitää tehdä koko ajan säännöllisesti eikä satunnaisesti liian suurilla toistomäärillä tai kuormilla. Esimerkiksi perjantaina tein OHS 5x 1 ja takakyykky 5x 3. Vaikka molemmissa liikuttiin maksimiraudoissa niin toistomäärät on niin pieniä että ne vain herättelee jalkoja eikä väsytä ja jumiuta niitä moneksi päiväksi.

   En tiedä onko metconit hyvä vaihtoehto, isot toistomäärät voisivat juuri tuoda sitä jumia? Tuo jakaa mielipiteitä mutta minusta juoksijan on parempi tehdä aerobinen juoksemalla ja salilta keskittyä hakemaan voimaa, ryhtiä ja liikkuvuutta juoksua tukemaan.

   Nää on tosi mielenkiintoisia juttuja myös valmennuksellisesta näkökulmasta, valmennan painonnostajia ja jaan ajatuksia juoksukavereiden kanssa juoksusta mutta näitä olen päässyt toistaiseksi kunnolla yhdistämään vain omissa harjoitusohjelmissani. Ehkä pitää kerätä joku koekaniini-ryhmä :D Muutama tuttu tekee juoksua tukevaa lihaskuntotreeniä voimanostoliikkeillä mutta itse suosisin olympianostoliikkeitä koska ne ovat enemmän liikkuvuutta kehittäviä ja myös omanlaistaan lihashuoltoa.

   Poista
 2. Hyvä pointti tuo, että isot toistomäärät aiheuttaa jumia. Näinhän se tuntuu olevan, ainakin silloin jos treenissä on ollut taukoa. En meinaa nimittäin päästä kävelemään eilisen treenin jäljiltä nyt kun oli tuota taukoa alla :) Olen kuitenkin tehnyt noita metconeita ikäänkuin mäkitreenin korvaajana. Tykkään siitä, että saan noissa treeneissä sykettä korkeelle ja treenit voi tehdä kehonpainolla/valita pienempiä painoja, jolloin välttää paremmin nuo jumit.
  Voin ihan suoraan myöntää, että kammoan noita olympianostoja. :) Homma tyssää jo siinä vaiheessa, kun pitäis harjotella ohs:sää ja tempaus on maailman suurin kauhistus :) Mun kroppa ei vaan kykene noihin. Niinpä välttelen niitä kuin ruttoa... (hävettää). Olisivat kuningasliikkeitä kyllä, mutta mulla jumittaa kropan lisäksi pää niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla on tuollainen kammo :D No se on tuttua, onhan ne maailman haastavimpia voimailuliikkeitä!

   Voisin olla tähän asiaan liittyen yhteydessä suhun syksymmällä ;)

   Poista
  2. Juu paha kammo! :D
   Kuulostaa loistavalta/pelottavalta, mutta kaikki mahdollinen apu ja neuvot otetaan ilolla vastaan, joten heitä ihmeessä viestiä syssymmällä :)

   Poista