perjantai 18. joulukuuta 2015

Terveiset Kurastaniasta.

Loppusyksyn/alkutalven paras harjoitusviikko alkaa olemaan paketissa. Maanantaina eka omatoiminen painonnostoharjoitus, tiistaina seitsemän kilsaa juoksua maastossa, keskiviikkona painonnostotreenit.

Eilen torstaina päätin juosta reippaan lenkin pitkästä aikaa. Lumisateessa kuus kilsaa "mukakovaa", eli just niin reipasta kuin tässä kunnossa pääsee vaikka hidasta se olikin. Jo kolmen kilsan jälkeen vauhti katosi ja olo oli tosi uupunut mutta sain generaattorin käyntiin ja vauhti kiihtyi uudestaan edes hippusen verran.

Tänään oli vuorossa heti perään toinen lenkki kaverin kanssa. Alue oli periaatteessa tuttua mutta reitti vei kuitenkin mulle täysin uusille yksityisteille ja metsäpoluille.


Edellisen päivän lumi, räntä ja lopulta vesisateet tekivät alustasta mielenkiintoisen. Kolmesta plus-asteesta huolimatta oli jäätä, loskaa, sohjoa, vedenalaista jäämaailmaa ja tietysti kuraa. Kuravellin valtaamia sorateitä liukastellessa ei voinut kuin ihmetellä miksi joku juoksee juoksumatolla tai lähtee harjoitusmatkalle Kanarialle. Kyllä sateen sumentama näkökenttä ja harmaanruskea tienoo on parasta mitä voi olla!


Hyisen kuraveden täyttäessä juoksutossun voi vain kiitellä onneaan siitä ettei tarvitse käyskennellä millään helteisellä aurinkorannalla. Menisi hiekkaakin varpaiden väliin ja voisi tulla hiertymiä, ei hyvä.


Juostiin noin neljä kilometriä tällaista vekkulia tietä pitkin kunnes käännyttin metsään. Sitten oli edessä noin kilometrin verran kunnon metsäpolkuja, kalliolohkareita ja liukasta sammalta. Tällaisissa olosuhteissa piti köpötellä normaaliakin hitaammin kun ei yhtään tiennyt onko pinnalla jäätä vai onko se vain kosteudesta liukas. Käytiin kääntymässä keskellä ei mitään, täysin ilman opasteita sijaitsevalla laavulla ja palattiin samaa reittiä takaisin.

Kuvat ovat lenkin lähtöpaikalta, metsästä olisi voinut ottaa kuvia mutta kummallakaan ei ollut puhelinta mukana. Hyvä idea juosta keskelle ei mitään liukkaita metsäpolkuja pitkin ilman luuria. Just tällaisia neropatteja varten järjestetään etsintäpartioita. Jossain kohdassa kaveri sanoi että kallion päällä on jäännökset. Kyse oli kuitenkin jonkun muinaisen rakennuksen jäänteistä eikä edellisen paikassa liukastuneen polkujuoksijan susien kaluamista luista.


Lenkin lähtöpaikalla sijaitseva laskettelukeskus oli sangen talvinen näky. Joko on varattu joululoma etelän laskettelukeskuksesta? Äkkilähtöjä saa varmaan halvalla.

Kuran peittämiä lenkkikamoja ja läpimärkiä tossuja riisuessa oli hyvä fiilis. Kyllä näissä olosuhteissa voisi juosta enemmänkin. Ens viikolla uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti