maanantai 28. joulukuuta 2015

Pakkaslenkkejä ja paketteja.

Stop the press - talvi on saapunut. Tai no ei lumesta ja sen sellaisesta ole vieläkään näköhavaintoja mutta pakkanen saapui viikonlopun aikana. Eilen lenkillä oli viis-kuus astetta pakkasta, en enää edes muistanut millaista on juosta viileämmissä olosuhteissa. Kivaahan se oli. Useamman päivän mässyttelyt ja mussuttelut takasivat sen että energiaa piisasi ja kolmentoista kilometrin lenkura oli jopa vähän lyhyt. Otan joulutauon takaisin nyt ihan kunnolla ja tarkoitus olisi juosta kolmena peräkkäisenä päivänä.

Tänään lähdin uusille urille. Vakiolenkkimetsässäni risteilee lukuisia reittejä mutta olen käyttänyt lähinnä kolmea parhaiten merkattua. Alkusyksystä sinne merkittiin uusi reitti maastopyöräilijöitä varten ja vihdoin tänään päätin käydä tsekkaamassa millainen se on. Kymmenen asteen pakkanen ja uudet polut oli mahtava yhdistelmä, lenkki oli fiilikseltään paras todella pitkään aikaan. Kun reittiä juoksi eteenpäin niin fiilis vain nousi kun tajusi miten siistin kohteen olin löytänyt tulevaisuutta varten. Tunne oli sama kuin asuisi unelmien talossa ja yhtenä päivänä löytäisi kellarista salaoven joka vie punttisalin, elokuvateatterin ja kylpylän yhdistelmään!

Näillä poluilla tulee varmasti vietettyä valtavasti aikaa tulevina vuosina. Reitti oli teknisempi kuin saman metsän juoksijoille suunnatut maastolenkit, reilusti kivikkoa, juurakoita, puunrunkoja, ojien ylityksiä. Jäätyneitä vesilammikoita, fillaristien renkaiden mutaan tekemiä uria jotka olivat jäätyneet koviksi muhkuroiksi. Tosi hyvä paikka treenata polkujuoksua, mun pitää ehdottomasti parantaa tekniikkaa ja saada varmuutta juosta myös haastavammissa kohdissa reippaammin. Ehkä tuolla voisi keväällä ja kesällä yrittää kellottaa omia pohja-aikoja ja puskea itseä uudella tavalla eteenpäin.


Jouluna tuli tosiaan syötyä hyvin ja otettua muutenkin ihan rennosti. Mahtoiko se pukki muuten muistaa mua ollenkaan..


No muistihan se, ilmeisesti tontut olivat olleet sopivaan aikaan ikkunan takana. Paketeista paljastui paljon sekalaista urheilu- ja liikuntavälinettä erilaisista vaatteista selättimeen ja aktiivisuusrannekkeeseen. En tiedä mitä tuolla Garminin Vivofitillä tekisin kun en ole mittari-ihmisiä, ehkä sitä voisi silti jossain vaiheessa testata. Niin ja tottakai perinne jatkui...


...ja sain uudet työkalut vuodelle 2016! Samalla New Balance M880 mallilla jatketaan siis jo kolmatta vuotta. Aiemmat ovat olleet tosin versiota numero 3 ja nämä ovat v5. Joidenkin kommenttien mukaan esimerkiksi lesti olisi muuttunut, aika näyttää istuvatko nämä yhtä hyvin omaan jalkaani kuin tuo kolmonen. Toivotaan! Jos kaikki menee hyvin niin vietämme yhdessä parisataa tuntia ja 1000+ kilometriä ensi vuoden aikana niin pakkasessa, helteessä, sorateillä kuin metsäpoluillakin.


2013-2015 joululahjaselfiet!


Ja loppuun vielä yhdenlaiset selfiet by superjunnu & hänen kummitätinsä. Pitääkin tänään illalla syödä levytangot ja -painot pois, joku taisikin jo mussuttaa aamupalaksi toisen nostajan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti