torstai 28. elokuuta 2014

Painonnostoa, Kulmatanko-Pena ja 17 kilometriä palauttelua.

Jos oli maanantain voimaharjoitus väsynyttä touhua ja viime viikon lenkit raskaita ja väkinäisiä niin nyt on onneksi päästy paremmille energiatasoille. Homma toimii!

Eilisten painonnostotreenien alkuun otettiin ekana harjoituksena tempauksia riipusta polven alapuolelta, jokaisessa sarjassa kolme toistoa. Toisena liikkeenä tietysti työntöä, siinäkin rinnalleveto otettiin riipusta polven alapuolelta x 3 ja sarja loppui aina kahteen työntöön. Lopun voimaosuudessa takakyykkyä - kutosina!

Tanko tuntui kevyemmältä kuin ennen ja sarjapainoja sai nostaa. Tuntuu hyvältä huomata että vaikka näissä erittäin hankalissa ja teknisesti haastavissa liikkeissä kehitys on hidasta niin sitä kuitenkin tapahtuu. Jokainen toisto ja harjoitus muovaa liikeratoja vähän paremmiksi. Esimerkiksi tempauksen lähtöasennossa pieni pään asennon korjaaminen ja pysyminen tangon etupuolella sen sijaan että juuri ennen vetoa vetäytyisi taaksepäin auttoi selvästi ja veto oli kevyempi ja helpompi.

Tunnin painonnoston jälkeen siirryttiin vielä parin treenikaverin kanssa voimailusaliin ottamaan leuanvetopyramidia. Eli ensin ykkönen, sitten kakkonen, kolmonen jne. kunnes ei enää pääse ottamaan yhtä enempää ja sen jälkeen palataan samaa kaavaa noudattaen takas ykköseen. Pari viikkoa sitten kaveri joutui auttamaan jo kolmosessa kun se ei meinannut millään tulla, nyt kolmonen oli erittäin kevyt. Olen alkanut tekemään vähemmän toistoja leuanvedossa kuin ennen mutta paljon puhtaampina, ennen ekaa leukaa roikun muutaman sekunnin kädet suorina ja jokaisen toiston välissä myös sekunnin vapaa roikunta. Kehittää selvästi enemmän kuin vauhdikkaampi ja samalla myös epäpuhtaampi vetäminen jossa ei käydä ihan täysin pohjalla.

Toinen kavereista alkoi leukomisen jälkeen tekemään penkkiä erikoisella mutkatangolla. En ollut koskaan nähnyt kenenkään penkkaavan sellaisella, se ei siis ollut mm. hauiskäännöistä tuttu kulmatanko vaan siihen oli keskelle tehty suorakulmainen mutka. Ideana on että rinta kaarella penkkavat kaverit joutuvat laskemaan tangon alemmaksi kun se ei ota heti rintaan kiinni, tuo mutkakohta on selvästi ylempänä kuin muu osa tangosta ja kädet ovat siis selvästi alempana kuin rintaan osuva kohta. Tuntui hassulta mutta ei siitä mulle mitään hyötyä ollut kun teen muutenkin penkkiä tiukasti selkä kiinni penkissä ilman rinnan työntämistä ulospäin.

Vaarallinen laite muuten tuo erikoistanko, se keskikohta kun voi pyörähtää alaspäin ja osua naamaan. Tarkkana ja varovasti jos päädytte testaamaan.

Tänään aamupäivällä lähdin juoksemaan lenkkiä, mietin vielä lenkin aikana että juoksenko 13 vai 17 kilometriä mutta päädyin jälkimmäiseen. Tossu oli hyvällä syönnillä ja askel kevyen rullaava, tuntui tosi hyvältä juosta. Voisi kuvitella että kyykkyihin painottuvan painonnostoharjoituksen jälkeen jalat olisivat tukossa mutta eivätpä olleet, sen sijaan yläkroppa meinasi puutua ja piti lenkin loppuvaiheessa roikotella käsiä kuin kypsiä spagetteja jotta käsivarret eivät kipuilisi. Nyt, muutama tunti lenkin jälkeen, koko ylävartalo olkapäistä alaspäin on ihan jumissa :o

Kymmenen kilometrin jälkeen taivaalta alkoi tihuttaa reilusti vettä. Tuntui raikkaalta ja piristävältä. Hieno lenkki ja mahtavia harjoituksia! Toivottavasti huomenna ja viikonloppuna sama meno jatkuu, olisi hienoa saada kova ja energinen kuukausi alle ennen maratonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti