perjantai 27. joulukuuta 2013

Sporttipukin tähtäimessä.

Joulu tuli ja joulu meni, ilman sen kummempia stressejä tai kiireitä. Lemppariruokia, osa kaupasta ostettuna, osa itsetehtynä. Saunomista ja hengailua, ihan vaan mukavaa yhdessäoloa perheen kesken. Mitäpä sitä muutakaan ihminen kaipaa?

Vaikka olin pitkiä lenkkejä kohtaan tuhma niin ilmeisesti muuten olin pukin mielestä ollut kiltti koska kuusen alla oli melkoinen kattaus!


Huh huh, Sporttipukki strikes back! Meillä taisi käydä se Rahkamuijan Joulukalenterista tuttu Bodypukki :o

"I'm dreaming of a long distance
Just like the runs I used to know"

Kuva on lavastettu, oikeasti en viettänyt koko joulua sohvalla katsoen Yksin kotona-elokuvia uudet juoksutossut jalassa. Olen tosin kuullut että kovimmat juoksuharrastajat nukkuvat uudet tossut jalassa jotta ne muovautuisivat nopeammin jalkaan ja ekojen lenkkien rakoilta vältyttäisiin!

Nämä on New Balancen 880-sarjaa, kävin poimimassa sopivan koon talteen jo syksyllä jonka jälkeen tontut toimittivat ne pukin konttiin. Vihdoin tiistaina sain ne pitkän odotuksen jälkeen tassuihini ihan oikeasti.

New Balance on aika kovassa nosteessa, moni ammatti- ja huippujuoksija on siirtynyt niihin ja eri treeniblogeissakin merkkiin törmää jatkuvasti niin juoksu- kuin salikenkänä. Ajattelin antaa niille mahdollisuuden, olen nyt kokeillut kolmen vuoden aikana kolmen eri valmistajan kenkiä (Nike, Reebok, Asics) ja vaikka kaikilla on ollut hyvä juosta niin mikään ei ole istunut kuin lasikenkä Tuhkimolle. Olisiko NB vihdoin se mielitietty jonka kanssa pärjään pidempään?


Kenen juoksutossuissa lukee mitään vastaavaa? On jotenkin hämmentävää että noin satasen maksavista New Balancen malleista monet tehdään Englannissa toisin kuin kaksisataa euroa maksavat isompien brändien popot jotka tulevat käytännössä poikkeuksetta Aasiasta.


En ole ikinä käyttänyt mitään palkkarijauheita enkä ole kovin innostunut niistä. En ole kuitenkaan koskaan muodostanut aiheesta kovin vahvaa mielipidettä, olen vain todennut pärjääväni ilmankin.

Kuusamolaisen North Forcen tuotteet ovat  kuitenkin jäytäneet mielessäni siitä asti kun niistä kuulin. Näissä on jotenkin hyvä klangi. Lappilaisesta maidosta tehtyä heraa, napapiirin marjoja antamassa makua. Ei lisä- tai keinotekoisia makeutusaineita. Ajattelin aina että jos jotain mömmöjä testaan niin ne ovat North Forcen tuotteita. Kirjoitinkin toivelistaan Korvatunturin jengille että jos siltä tuntuu niin nappaavat siitä lähistöltä pari pönttöä matkaan ja kiikuttavat tänne etelään.


Nää pöntötkin näyttää passelilta, molempien etiketeissä on kuvat jotka sopivasti tihrustamalla näyttävätkin ihan minulta.

Otan nämä testiin alkuvuoden aikana, katsotaan millaisia vaikutuksia, lume tai sitten ihan todellisia, huomaan jos huomaan.

Sporttipukki muisti mua myös hyvin ohuella paketilla josta paljastui kirjekuori. Ajattelin että kehonhuoltoa sen on oltava, varmaan joku hieronta tai kropan perusteellinen analyysi. No ei! Lahjakortti meidän salilla toimivalle painonnostovalmentajalle. Yksityistunti sopii oikein mainiosti siihen suunnitelmaan jota olin alkuvuodelle rakentanut, tarkoitus oli joka tapauksessa ottaa isojen voimaliikkeiden ja painonnostoliikkeiden tekniikat ja turvalliset nostotavat haltuun joten tämä tulee erinomaisesti täydentämään sitä puolta.

Pukki toi kyllä tavislahjojakin, suklaata ja sukkia. Itse asiassa ne tulivat näistä lahjoista ekana käyttöön! ;) Mielenkiintoiselta vaikuttaa myös kiinalainen linimentti jolla voi ilmeisesti taikoa rääkin rasittamat lihakset nopeasti takaisin iskuun :o

Olin treenaillut joulukuun alun sen verran ahkerasti että pidin lepotaukoa ihan kunnolla, lopulta viiden päivän ajan. Tänään juoksin 15 kilometriä sateessa ja jokainen jänne ja lihassäie tuntui tosi hyvältä ja vahvalta, lepo taisi tehdä tehtävänsä.

Ai niin, ihan koko joulua en sluibaillut. Eilen eli tapaninpäivän aamuna ennen aamupalaa heitin Mobyn Flowerin soimaan ja kokeilin sitä pikatreeniä josta kirjoitin viime viikolla. Käytännössä treeni tarkoitti sitä että istuin aina viitisen sekuntia syväkyykyssä, nousin ylös ja palasin aina heti takas alas. Ilman painojakin poltteli mukavasti reisiä, kun kolmen ja puolen minuutin aikana istuu takapuoli lattiaa hipoen kyykyssä kolmen minuutin ajan niin tokihan sen pitääkin jossain tuntua ;) Just sopiva tapa aktivoida lihaksia usean päivän tauon jälkeen jotta on taas hyvä puskea eteenpäin kohti uutta treeniputkea.

Kaks päivää vapaata, yksi töissä, kolme päivää vapaata, yksi töissä, kaksi päivää vapaata, kaksi töissä, yksi vapaa jne. Melkoisen sirpaleinen vuodenvaihde mutta ainakin on aikaa treenille. Käytetään siis se aika hyödyksi!

6 kommenttia:

 1. Se on kyllä aina positiivista jo kamppeessa lukee jotain muuta kuin madeinkiina tms.

  Hyvän väriset tossut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, vois luulla että eurooppalaiset juoksutossutkin on nykyään ihan mahdoton juttu mutta onneksi ei sentään.

   Jännä juttu että mulla on nykyään kaikki treenitossut keltaisia tai vihreitä, lapsuuden lempivärejä. En ole näitä tosin koskaan kummemmin valinnut, aina on ollut vain yhtä värivaihtoehtoa per malli ja koko :D

   Poista
 2. Sporttipukki vieraili täälläkin! Tosin en saanut tossuja, mutta muuta juoksurompetta kylläkin, ja niiden lisäksi foam rollerin ja raskaan hulavanteen, joilla olenkin jo rullaillut ja hulaillut lihakset kipeiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyviä lahjoja :) Rulla tulee kyllä todella tarpeeseen, ainakin itselläni auttanut valtavasti jalkoja palautumaan juoksusta ja ehkäisemään kipuja.

   Poista
 3. Oot kyllä ollut kiltti kun sait noin paljon lahjoja!

  Tuollaiset itse valitsemat heti oikean kokoiset mieleiset lahjat, jotka tontut sit vaan toimittaa oikeaan aikaan perille, on ehkä lahjojen parhaimmistoa ;) Mäkin oon miettinyt jotain NB lenkkareita seuraaviksi, ne vaan jotenkin näyttävätkin siltä että ovat tosi hyvät jalkaan (ja tämä siis täysin fiktiivinen havainto vailla mitään todellisuuspohjaa :-)

  Ja muutkin lahjat näyttävät tulleen juuri oikeaan osoitteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa, moni tykkää teoriassa yllätyslahjoista mutta jos sieltä paketista tulee joku saajalle täysin turha juttu niin melkoista tuhlaustahan sellainen lahjojen antaminen ja saaminen lopulta on. NB:stä on tosi hyvä ensivaikutelma, heti ekaa kertaa sovittaessani istuivat täydellisesti jalkaan. Pitkin kevättä ja alkuvuotta olisi tarkoitus alkaa ajamaan näitä sisään juoksulenkeillä.

   Todellakin tuli loistavia lahjoja ja juuri oikealle ihmiselle :)

   Poista