keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Crossfit Winter War-karsinnat alkoivat - minä häivyn.

Tästä se monilla crossfit-harrastajilla alkaa, kolme viikkoa kestävät karsinnat ensi helmikuun tapahtumaan. Ensimmäinen laji julkistettiin eilen illalla tapahtuman kotisivuilla: http://www.cfwinterwar.com/karsinta/laji-1/ Jos haluaa osallistua karsintaan niin lajin tulos pitää olla validoituna hyväksytyllä tavalla sunnuntai-iltaan mennessä.

 "Death by Burbee Run"

Ensimmäisellä alkavalla minuutilla 1 burpee ja 10 metriä juoksua, toisella minuutilla 1 burpee, 10m juoksua, 1 burpee, 10m juoksua jne. kunnes minuutin aikana ei pysty tekemään vaadittua määrää. Tulos on juoksujen määrä.

Mielestäni eka laji on loistava, sen tekemiseen ei tarvita mitään erityisiä välineitä tai esimerkiksi saliympäristöä. Crossfit ei ole vain vaativia teknisiä suorituksia tai levytankoja ja painoja, se on myös hyvin yksinkertaisia, omalla keholla tehtäviä harjoitteita. Tämä on hyvä esimerkki sellaisesta.

Meidän olohuone ei taida olla kymmentä metriä pitkä, voisin kuitenkin sovellettuna testailla tämän joku ilta. Kun virallista karsintasuoritusta ei olla hakemassa niin viiden metrin sinne ja takas-juoksu passaa hyvin. Todennäköisesti joudun jättämään tämän kesken jossain tunnin paikkeilla kun ei enää huvita ;-)

Jos joku tietää karsintoihin osallistuvien immeisten blogeja niin kertokaa, itselleni tulee nopeasti mieleen vain Koskisen Essi ja Steffi . Mielenkiintoista lukea tuloslistojen lisäksi myös tarkempia tarinoita karsintasuoritusten takaa.

Veikkaan että toinen laji tulee olemaan joku raastava AMRAP, kolmas voisi olla perinteisempää painonnostoa. Viiden minuutin aikana tehtävä maksimi työntö ja tempaus?

Mulla on ollut aika aktiivinen viikko. Maanantaina juoksin 8 kilsaa ennen töitä ja suoraan töistä luistelemaan pojan kanssa. Jään päälle oli satanut sentin verran lunta, sopi mulle, ei ollut liian liukasta ja uskalsin jopa ottaa kunnon potkuja :D

Eilen kävin salilla ennen töitä,  loistava rankka treeni ja totuttelua tuleviin penkkimaksimirautoihin. Kädet oli aivan töötissä illalla ennen nukkumaan menoa, omituinen sekoitus puutumista ja lihaskipua. Töiden jälkeen kävin avannossa. Eipä se vieläkään mitään talviuintia ollut. Uutisten mukaan terminen talvi ei ole vielä alkanut etelässä ja sen kyllä huomaa. Musta maa ja uintilämpötilakin oli +5C. Vesi sentään oli +1C eli ihan mainio. Aika hiljaista avantosaunalla oli, olin koko ajan kahdestaan venäläisen miehen kanssa joka oli asunut kaksi vuotta Suomessa mutta puhui loistavaa suomea. Venäjällä ei kuulemma ole maauimaloita, uimahallejakin vain suurimmissa kaupungeissa. Avantouintikulttuuri vaikutti siistiltä, kun ei ole saunoja niin vaatteet pois, kerran veteen, vaatteet takas ja kotiin :-D Käsitinköhän oikein että siellä on huhtikuussa(?) joku perinne että yhtenä yönä kaikki ihmiset käy avannossa?

Tänään juoksin seitsemän kilsaa ennen töitä. Neljän päivän aikana kolme lenkkiä, yhteensä 29 kilometriä, ja ja se salitreeni, vetreessä kunnossa ollaan!

Pari päivää aion nyt lepäillä, lähdetään nimittäin avovaimon kanssa juhlistamaan meidän 10-vuotispäivää pienelle reissulle. Etelän turistikohteessa on tuttu kieli ja kulttuuri, rahaakaan ei tarvitse vaihtaa ja matka kestää sopivan vähän aikaa. Se on se ikuinen kaupunki jonne kaikki tiet vievät. Helsinki.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä tuli relattua etelän lomalla! :)

   Poista
 2. jennipuolivali.blogspot.fi osallistuu kans

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Jos ja kun karsintajuttua löytyy useammastakin blogista niin voisin tehdä niistä yhteenvedon.

   Poista
 3. Mä oon kans mukana karsinnoissa :) innostuin eilen ilmoittautumaan. Toivotaan ettei tuu tempausta... Ei oo mun liike ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! :) Varmasti hyvä idea osallistua vaikka kaikki liikkeet ei vielä hallussa olisikaan, uskon että kun kyseessä on tällainen kilpailu eikä vain tavallinen harjoitus niin wod tulee tehtyä ihan täysillä mitään säästelemättä. Samalla näkee paremmin missä ne omat rajat ja taitotasot menee ja tietää jatkossa mihin keskittyä ja mihin keskittyä harjoittelussa :)

   Tsemppiä karsintoihin Jonna!

   Poista
 4. Mukava kun seuraat cf ja karsintahommia näin tiiviisti :). Odotan innolla tulevia kirjoituksia ja yhteenvetoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi, kiva kuulla että itse kilpailijatkin saavat näistä jotain irti :)

   Tsemppiä karsintoihin, toivottavasti saat hyviä haastajia ja kirittäjiä!

   Poista