tiistai 25. kesäkuuta 2013

Salikengät.

Olen kirjoittanut jonkin verran juoksutossuistani ja ne ovat olleet tosi suosittuja juttuja, esimerkiksi "Asics Gel-Nimbus 14 ja juoksutossujeni evoluutio." on blogini luetuimpia kirjoituksia vaikka naputtelin sen vasta pari kuukautta sitten. Salikengistä en ole kuitenkaan tainnut koskaan kirjoittaa mitään? Ehkä tänään olisi aika raottaa verhoa niiden suhteen.

Jännitys tiivistyy. Mitä salilaukusta löytyy? Reebokin Crossfit Nanot? Inov8:t? Adidaksen Power-sarjaa?

No ei.


Karhu Supergreenit, ostettu kymmenen vuotta sitten Prismasta kympillä. Elämäni diili!

Googlettelin tietoa noista ja löysin jonkun keskustelun että Prismoissa olisi ollut vuonna 2003 erä Supergreenejä hintaan 19.90e. Se oli jo todella huikea hinta suomalaisista käsintehdyistä tossuista, Karhun Originalsit tehtiin nimittäin vielä tuolloin Parkanossa. Nykyään valmistus on kai jossain Aasiassa. Tämän mallin normaalihinta oli noin satasen. Muistan kuitenkin etten maksanut näistä kahtakymppiä vaan hinta oli tuotakin halvempi, hyllyyn oli kai jäänyt muutama hajakoko joihin oli liitetty -50% lappu ja maksoin noista vajaan kympin.

Käytin tossuja aikoinaan vähän aikaa ihan tavallisina kenkinä mutta noi on sen verran räikeän näköiset että jäi aika nopeasti kaappiin. Pari vuotta sitten kun aloitin saliharjoittelun muistin ne ja tajusin että nyt niiden aika on koittanut. Nämä ovat nyt palvelleet satoja salitreenejä ja tehneet hiljaista työtään erinomaisesti. Loistavat tossut!


Karhu Originals on sarja jolla tuotettiin uudestaan vanhoja 70-luvun klassikoita, aluksi siis Suomessa ja sittemmin kaukoidässä. Nämä oli niitä kenkiä joita sen ajan suomalaiset urheilun supertähdet rallikuskeista painonnostajiin käyttivät. Supergreenit tulivat markkinoille 1979 mutta en tiedä tarkemmin olivatko ne esimerkiksi jonkun lajin MM-kisoissa esillä.


Toimivien treenivaatteiden ei tarvitse olla kalliita tai jotain erikoisteknologiaa. Aikoinaan aloitin saliharjoittelun t-paidalla ja vanhoilla verkkareilla, sitten vaihdoin teknisiin paitoihin mutta nykyään käytän voima- ja lihaskuntoharjoittelussa taas tavallisia puuvillaisia t-paitoja, ne ajavat asiansa erinomaisesti. Juoksulenkeillä käytössä on hengittävämmät materiaalit, tekniset juoksupaidat, trikoot ja shortsit. Niitäkin saa edullisesti, Lidlissä on tälläkin hetkellä mallisto myynnissä hintaan 4.95e, moni on niitä kehunut.

Katsoin eilen puolentoista tunnin dokumentin Paavo Nurmesta. Pariisissa 1924 Nurmi juoksi kolmessa päivässä viisi kultaa, joihin sisältyi mm. maanpäällisenä helvettinä pidetty 10 kilometrin maastojuoksu jonka aikana varjossa oli +37C ja auringossa +55C. En usko että Paavolla oli mukana dry fit super tec-vaatteet ja geelitossut.

Suoritus, treeni ja kehitys ei ole kiinni siitä mitä on päällä vaan siitä mitä on sisällä!

4 kommenttia:

  1. Kyllä on hienot! Kelpais mullekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että ainakin tohon hintaan kelpais aika monelle :) Joskus käy tuuri!

      Poista
  2. Upeat! Tänne kelpais myös nuo kaunottaret!

    VastaaPoista