perjantai 22. helmikuuta 2013

Viikonlopun menovinkki: Endurance 24h Espoossa.

Huomenna starttaa yksi vuoden mielenkiintoisimmasta kotimaisista juoksutapahtumista, Espoon Esport Areenalla juostava Endurance 24h. Kuudetta kertaa järjestettävässä tapahtumassa juostaan vajaan 400 metrin mittaisella sisäradalla 24 tuntia. Mukana on reilut sata Suomen ja koko maailmankin mittakaavassa kovaa menijää.

Juoksemaan ei enää pääse, tapahtuma on myyty loppuun jo aikoja sitten, mutta katsojankin näkökulmasta tämä on erinomainen tilaisuus. Jos olisin yhtään lähempänä pk-seutua niin varmasti menisin katsomaan millainen on yö radalla tai millaisia zombeja sunnuntai-aamupäivänä hoippuu kohti maalilinjaa. Juoksin laskiaisena puolimaratonin sisäradalla, 53 kierrosta, joten osaan jotenkin kuvitella mitä tuo touhu on. Pakko nostaa hattua ja korkealle! Kärkijuoksijat pääsevät vuorokaudessa noin 250 kilometriin joka tarkoittaa 640 kierrosta!!

Itse aion seurata Endurancen etenemistä tapahtuman kotisivujen live-seurannan kautta. Kuka pääsee ekana sataan kilometriin lauantai-illan aikana? Rikkooko joku tuon maagisen 250 kilometrin rajapyykin?

Kilpailijoiden joukosta voisin nostaa esiin muutaman mielenkiintoisen hahmon.


Tuoreimman Juoksija-lehden kannesta löytyvä Noora Honkala on mukana elämänsä toisessa ultra-kilpailussa. Noora on todella poikkeuksellinen kilpailija, yleensä ultra-matkoilla on hyvin kokeneita maratoonareita mutta Noora on vasta 20-vuotias! Hän on pelannut pitkään jalkapalloa mutta teki valintansa, lopetti futiksen ja keskittyi juoksemiseen ja erityisesti ultra-matkoihin. Takana on yksi 6 tunnin kisa jossa taittui 65 kilometriä. Hänen valmentajansa on legendaarinen ultra-juoksija Seppo Leinonen joka on juossut 15 kertaa 246 kilometrin Spartathlonin Kreikassa. Nooran tavoitteena on osallistua kisaan lähivuosina. (Noora kuulemma lukee treeniblogeja joten tsemppiä kisaan! ;)

Kisan kokeneemmista naisista kannattaa nostaa esiin japanilainen Sumie Inagaki joka juoksi Espoossa hallimaailmanennätyksen 241 km vuonna 2010. Inagakilla on myös 48 tunnin juoksun maailmanennätys 397 kilometriä.

Miesten kisassa on paljon kovia tekijöitä mutta itse kiinnitän huomiota tietysti Kalevi Saukkoseen jonka tapasin pari viikkoa sitten. Viime vuonna Kalevi kipitti 133 kilometriä ja vuonna 2011 120 kilometriä. Ehkä tänä vuonna menee 140 kilometriä? Vaikka Kalevi ei enää kovin lennokkaasti juoksekaan vaan eteneminen on kävelyn ja hitaan hölkkäilyn sekoitusta niin jokainen voi kokeilla kävellä 133 kilometriä yhden vuorokauden aikana. Ei taida jokainen 69-vuotias pystyä samaan - 29-vuotiaista puhumattakaan? ;-) Kalevi on tänä vuonna selvittänyt jo 10 maratonia.


Viime vuoden kisan viimeiset minuutit youtube-videolla. Lennokasta menoa 23 tunnin ja 55 minuutin juoksemisen jälkeen!

Facebookissa voi seurata muuten Kalevi Saukkosen urotekoja sivustolla Kalevi Saukkonen fun club.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti