keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Uuteen alkuun.

Edellisen kirjoituksen ja syvän alhon jälkeen on tapahtunut paljon. Ja nimenomaan positiivista!

Sain peruutusajan fyssarikaverini vastaanotolle perjantaiksi ja nopeasti löytyi selästä ongelmat. Kuudennen kylkiluun ja nikaman(?) välissä oli lukko joka napsahti auki, samoin fasettilukko. En ole moisista ikinä aiemmin kärsinyt (ainakaan tietoisesti) vaikka vaiva on kai aika yleinen. Noiden lukkojen kohdalla selän vasemmalla puolella oli lihaksissa niistä johtuva kova suojajännitys päällä. Sitä sitten käsiteltiin pitkään ja hartaasti ja sekin kyllä aukesi sieltä.

Käsittely oli aika kova ja pari päivää tuntui selässä että jotain oli tehty mutta oli tehty nimenomaan oikein. Lauantaina juoksin sen 7 kilometrin lenkin joka tiistaina jäi kesken. Terapeuttista! Maanantaina kävin vielä juoksemassa saman kierroksen uudestaan. Lauantaina syntyi muuten myös punnerrushaasteen päiväkohtainen ennätys kun tein 7 x 10.

Sunnuntaina laitettiin pojan kanssa pitkään miettimämme idea toteutukseen ja käytiin ostamassa halpa tanko ja painosetti kotitreenejä varten.


Budget Sportissa oli setti 79 eurolla ja kun postissa oli tullut pari päivää aiemmin -20% kuponki niin maksettavaa jäi 64 euroa. 10 kilon tanko, 40 kiloa painoja (2x10kg, 2x5kg, 4x2.5kg) sekä piskuiset jousilukot.

Eihän meillä mitään varsinaista kotisalia ole joten ajatuksena on tehdä niitä liikkeitä joissa tangon voi laskea rauhassa maahan ilman pudottamista. Kyykkyjä, punnerruksia jne.

Tällä painosetillä poika pärjää varmaan vielä useamman vuoden ja itsellekin painoja on tuossa sen verran että saa hyvin jumppailtua ja pumppailtua olkkarissa silloin kun aikataulu ei salli kunnon salitreeniä.

Sunnuntaina ja maanantaina ehdin vetää vartin kotitreenit, eilen oli pitkä ja raskas työpäivä ja sen päälle kokous joten päätin vähän keventää ja oleilla vaan. Maanantai oli kuitenkin hyvä esimerkki siitä millaisia harjoituspäiviä alan nyt saamaan helposti kasaan: aamulenkki, punnerruksia pitkin päivää ja illalla olohuonetreeni. Tein 5 x 5 etukyykkyä, pystypunnerruksia ja vatsarutistuksia. Tangollahan on hyvä tehdä vatsalihasliikkeitä esimerkiksi niin että makaa lattialla ja pitää tankoa kuten penkkipunnerruksessa eli suorille käsille ojennettuna ja nousee siitä istumaan.

Vahvasta uudesta alusta kertoo sekin että olen tehnyt itselleni myös ihkauuden painonnoston harjoitusohjelman. Avaan sitä varmasti jossain vaiheessa kevättä, nyt olen ehtinyt tehdä sillä vasta yhden harjoituksen joten jääköön se vielä testailun alle. Fiilikset ovat hyvät sillä se rakentuu näkemykselle jota olen mielessäni jo pitkään pyöritellyt ja jolle sain yllättäen vahvistuksen Vierumäen valmentajakoulutuksessa.

Asvaltit ovat yleensä tähän aikaan vuodesta sulia mutta koska reiteilläni ei sitä ole niin jää on ystävä

Tälle viikolle olin suunnitellut neljää harjoituspäivää + kisapäivää. Kisan piti olla eka polkujuoksuni, Ruissalo Winter Trail Turussa. Sain kuitenkin maanantaina kuulla että kisa on peruttu vaarallisten, jäisten polkujen takia. Toisaalta ymmärrettävä ratkaisu kisajärjestäjiltä, toisaalta ei. Länsirannikon metsäpolkuja kirmailleena en muista kevättalvea jolloin reitit olisivat muuta kuin jäätä. Ei ne ole yleensä sulia ennen kuin huhtikuussa ja tällä seudulla lumisia polkuja ei ole koko talven aikanakaan kuin hetkittäin. En oikein tiedä millaisia olosuhteita järjestäjät sitten odottivat. Polkujuoksussa on aina riskinsä ja oma vauhti sekä taidot pitää osata suhteuttaa reitin haastavuuteen, johtuu se sitten liukkaudesta tai mistä vaan.

Kisan peruuntuminen oli aluksi pettymys mutta keksin korvaavan kisan (joka ei tosin ole polkujuoksua) parin viikon päähän ja päätin täyttää ensi viikonlopun kavereiden kanssa treenaamisella lenkkipoluilla ja painonnostosalilla.

865/5000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti