keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Crossfit Winter War 2015 karsinnat ovat käynnissä.

Crossfitin SM-kisojen eli virallisesti Winter Warin karsinnat pyörähtivät eilen käyntiin kun ensimmäinen karsintalaji julkaistiin. Ensi viikolla käydään toinen ja kahden viikon päästä kolmas ja samalla viimeinen laji. Jokaista karsintalajia on aikaa suorittaa seuraavaan sunnuntaihin asti.


WinterWar 2015 Karsintalaji I from Valtteri Auvinen on Vimeo.

Ensimmäinen laji on 10 minuutin amrap, hyvin perinteinen crossfit-harjoitus jossa pyritään tekemään mahdollisimman paljon hyväksyttyjä toistoja annetussa ajassa.

Liikkeiden suoritusjärjestys on seuraava:
30 x raaka rinnalleveto, miehet 50kg / naiset 30kg
10 x leuanveto
30 x boxihyppy, miehet 60cm / naiset 50cm
10 x leuanveto
30 x tuplanaruhyppy
10 x leuanveto

Tässä ei ole vielä erityisen vaativia liikkeitä vaan tarkoituksena on pitää laji sellaisena että se sopii suurimmalle osalle harrastajista ja moni pääsee kokeilemaan omaa tasoaan verrattuna muihin. Olettaisin että kahden seuraavan viikon aikana testataan kunnolla voimatasoja ja toisaalta kykyä tehdä esimerkiksi voimistelullisia liikkeitä jotta finaalissa ei olisi mukana kilpailijoita jotka eivät hallitse käsilläkävelyä, käsinseisontapunnerruksia tai muscle-uppia.

Ensimmäinen karsinta kaksi vuotta sitten piti sisällään yhdellä kertaa tehtävän kolmen harjoitteen paketin.

8 minuuttia thrustereita:
10 x miehet 40kg / naiset 30kg
10 x miehet 50kg / naiset 35kg
10 x miehet 60kg / naiset 40kg
10 x miehet 70kg / naiset 45kg
10 x miehet 80kg / naiset 50kg
10 x miehet 90kg / naiset 55kg

Pienen tauon jälkeen 6 minuutin ajan:
20x Boksihyppy (miehet 60cm boksi/ naiset 50cm boksi)
10x Punnerrus (käsien irrotuksella ala-asennossa)
20x Tuplanaruhyppy

Toisen tauon jälkeen tehtiin viimeinen setti eli 4 minuutin ajan:
1x leuanveto
1x varpaat tankoon

 Vuoden 2013 karsinnan ja lopulta myös itse kisan voittivat Mikko Aronpää ja Essi Koskinen.

Viime vuonna karsinta toteutettiin samalla tavalla kuin nytkin.

1. laji Death by Burbee Run

Ensimmäisellä alkavalla minuutilla 1 burpee ja 10 metriä juoksua, toisella minuutilla 1 burpee, 10m juoksua, 1 burpee, 10m juoksua jne. kunnes minuutin aikana ei pysty tekemään vaadittua määrää. Tulos on juoksujen määrä.

2. laji Barbell Complex, aikaraja 20 minuuttia.

Rinnalleveto kyykkyyn + Ylöstyöntö + Takakyykky + Ylöstyöntö + Valakyykky. Naiset aloittivat 30 kilolla ja miehet 40 kilolla ja aina onnistuneen sarjan jälkeen naiset lisäsivät tankoon 2.5 kiloa ja miehet 5 kiloa.

3. laji 10 minuutin AMRAP - joka on aivan sama kuin tämän vuoden eka karsintalaji eli 30x raaka rive, 10 leukaa, 30 boksihyppyä, 10 leukaa, 30 tuplanaruhyppyä ja 10 leukaa.


Vuosi sitten Saara Laaksonen otti tuossa lajissa kärkituloksen nimiinsä 270 toistolla, Essi Koskinen teki 264 ja Tea Tähtinen 244. Miesten puolella Mikko Aronpää sai kasaan 271, Jonne Koski 269 ja Mikko Salmela 263. Keskivertotulos kaikkien miesosallistujien osalta oli noin 190-195 ja naisilla 170-175 toistoa. Lopulta tämän lajin voittaneet veivät myös varsinaisen ison finaalin ja mestaruudet joten kyseessä on aika hyvä mittari lajissa nimeltä crossfit.

En ole ehtinyt juurikaan seuraamaan crossfit-kisoja kesän Gamesien jälkeen joten on todella mielenkiintoista nähdä ketkä ovat mukana ja minkälaisia uusia kovia nimiä nousee esiin. Mikä on esimerkiksi Crossfit Varaston urheilijoiden kiinnostus ja panos Winter Waria kohtaan? Ainakaan vielä heitä ei näy ilmoittautuneiden listoilla. Jonne Koskihan voitti Siberian Showdownin Novosibirskissä pari viikkoa sitten. Hallitsevat mestarit Mikko Aronpää ja Saara Laaksonen näyttäisivät olevan mukana. Muita kovia Mikkoja eli Salmelaa ja Ojalaa ei näy vielä kuten ei näy Emilia Leppästäkään mutta onhan tässä vielä aikaa sunnuntai-iltaan asti.


Ei muuta kuin http://www.cfwinterwar.com/ auki ja wodconnectia refreshaamaan, sitähän ne kilpailijatkin tekevät ;)

Tsemppiä kaikille karsintoihin osallistuville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti